KLINSMANN U STRAHU OD HRVATA: / Hoće li mlada zvijezda Borussije zaigrati za Vatrene?

Image
Foto: Screenshot
4.2.2016.
14:01
Screenshot
VOYO logo

O kolikom se talentu radi govori činjenica da bi HNS uskoro mogao ući s SAD-om u borbu za ovog 17-godišnjaka, kojeg su već jednom prilikom željeli nagovoriti da zaigra za U-17 reprezentaciju, ali u tome nisu uspjeli. Naime, Bild je objavio kako izbornik SAD-a JürgenKlinsmann želi što prije Pulisica pozvati u reprezentaciju, a kao razlog tomu navode to što veznjak ima i hrvatsku putovnicu. Stoga namjerava osigurati njegov reprezentativni status, kako ne bi odlučio zaigrati za Hrvatsku.

Briljirao u Čileu

Riječ je, inače, o tinejdžeru koji je prošle godine briljirao u dresu SAD-a na Svjetskom prvenstvu igrača do 17 godina u Čileu. U Borussiju je došao 2015. godine, a s obzirom na to da su klub u siječnju napustili AdnanJanuzaj i JunasHoffman, trener Tuchel odlučio je prvoj momčadi priključiti njega i slovačkog stopera JonaGorencaStankovica (20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče njegovih kvaliteta, njemački Der Westen usporedio ga je s bivšim Borussijim veznjakom i trenutno nogometašem Bayerna Mariom Gotzeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo svjesni koliko je sjajan igrač", izjavio je trener mlade momčadi Dortmunda HannesWolf dodajući kako je i on napomenuo da je sličan njemačkom reprezentatvicu. No, navijači nisu skloni ovakvoj usporedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usporediti ga s Gotzeom je šala. Nevjerojatno je stvoriti toliku strku oko nogometaša koji je odigrao tek 20-ak minuta za prvu momčad", poručio je MauriceMorth, koji piše za navijačku stranicu schwatzgelb.de.

Pulisic je, podsjetimo, s klupe ušao tijekom utakmice s Inglostadtom, koju je Dortmund dobio s dva gola Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo