Klasnić u šoku: 'Nažalost, vijesti nisu dobre!'

'Na žalost, ništa vam dobro ne mogu reći. Fabrice je i dalje na aparatima i ostaje nam samo moliti se Bogu da sve dobro završi.

19.3.2012.
20:03
VOYO logo

Fabrice Muamba, nogometaš Boltona koji je u subotnjoj utakmici FA kupa protiv Tottenhama doživio srčani udar, još je u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege, no trenutačna situacija ipak je stabilnija nego dan prije.

Iz Boltona se javio Ivan Klasnić i prenio najnovije vijesti oko Muambe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na žalost, ništa vam dobro ne mogu reći. Fabrice je i dalje na aparatima i ostaje nam samo moliti se Bogu da sve dobro završi. Svi smo strahovito utučeni, meni je posebno teško jer sam s njim u izvrsnim odnosima. Prijatelji smo, zajedno smo izlazili, stalno smo se družili i još ne mogu vjerovati da mu se to dogodilo. No, život je takav, neugodno te iznenadi kad najmanje očekuješ", rekao je Klasnić i dodao:

"Nikome u klubu nije do nogometa. Ne treniramo, ma tko bi mogao trenirati, a Fabrice se bori za život!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke podrške Muambi stižu iz cijelog svijeta. Brz oporavak iz SAD-a zaželio mu je i David Beckham.

A kraljevski potez napravili su igrači madridskog Reala na nedjeljnoj utakmici s Malagom. Polovica ih je na travnjak istrčala s porukom podrške Muambi, a polovica s porukom Ericu Abidalu (igraču 'omražene' Barcelone) koji zbog tumora mora na transplantaciju jetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su iznijeli podatak da će, ako Muamba preživi, za to biti zaslužan i Jose Mourinho.

Naime, nakon što je Petr Cech na utakmici 2006. godine teško ozlijedio glavu, tadašnji trener Chelsea Jose Mourinho čudio se što na utakmici nije bilo vozilo hitne pomoći s kompletnom opremom za oživljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je uputila žalbu, a Engleski savez odlučio da od tada na svakoj utakmici mora biti ekipa hitne medicinske pomoći s kompletnom opremom.

Bolton je priopćio da se Muamba i dalje nalazi na odjelu intenzivne njege u londonskoj bolnici, ali ''da je sada u mogućnosti samostalno disati, bez pomoći respiratora''. Ranije su iz kluba objavili da Muambino srce kuca bez pomoći lijekova, dva dana nakon što je pretrpio srčani zastoj na utakmici protiv Tottenhama. U zajedničkom priopćenju s londonskom bolnicom u koju je primljen Muamba, Bolton je obznanio da Muamba pomiče svoje ruke i noge. Muambin prijatelj Curtis Codrington izjavio je kako su mu članovi Muambine obitelji rekli ''kako je nogometaš izgovorio minimalan broj riječi na engleskom i francuskom jeziku, što je bolje nego ništa.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo