VIDEO: / Englesku trese najveći skandal posljednjih desetljeća

The Telegraph je objavio priču o 'najvećem skandalu posljednjih desetljeća' u engleskom nogometu te objavio kompromitirajuće snimke.

28.11.2013.
9:24
VOYO logo

Djelatnici engleske Nacionalne agencije za suzbijanje kriminala (NCA) su u protekla dva dana iza rešetaka stavili šestoricu muškaraca za koje se sumnja da su namještali utakmice niželigaša.

Među njima je i Delroy Facey, bivši nogometaš koji je igrao u Premiershipu (Bolton), danas agent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleski nogometni savez je svjestan situacije koja je dovela do uhićenja zbog teških optužbi. Blisko surađujemo s vlastima i trenutačno ne možemo davati nikakve komentare obzirom da istraga traje", stoji u priopćenju nacionalnog nogometnog saveza, dok su iz NCA-ja kratko poručili.

//www.youtube.com/embed/30Y1zmLqfx0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šestorica muškaraca su uhićena diljem zemlje u sklopu istrage o namještanju utakmica. Istraga i dalje traje pa trenutačno ne možemo davati više komentara i detalja o njoj".

The Telegraph je objavio snimke razgovora sa članom kladioničarske mafije iz Singapura, koji je u Englesku stigao prošlog tjedna, a u utorak navečer završio u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/vqFgs9PwnHA

Na snimci se može vidjeti kako objašnjava da mu za namještanje utakmice treba oko 60 tisuća eura. U svojoj ponudi za ovaj mjesec je imao dvije utakmice te je prikrivenom istražitelju rekao da će svojim igračima objasniti što moraju raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Wilson Raj Perumal, on je kralj, on je moj šef, cijeli svijet zna za njega", pohvalio se optuženik, koji je prikrivenim istražiteljima objasnio sustav namještanja utakmica.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo