KRAJ PRIČE / Kinezi i službeno predstavili Arijana Ademija, objavljeno koji će broj nositi u novom klubu

Image
Foto: Beijing Guoan/Twitter

Kinezi su za Ademija platili milijun eura i dali mu maksimalno dozvoljenu plaću

30.3.2023.
13:08
Beijing Guoan/Twitter
VOYO logo

Donedavni kapetan zagrebačkog Dinama Arijan Ademi u četvrtak je službeno predstavljen u novom klubu, kineskom Beijing Guoanu.

Image
GOSPODSKI POTEZ /

Dinamo je prelomio i donio odluku koja će oduševiti navijače: Ovakvu gestu prema svojim igračima rade samo veliki klubovi

Image
GOSPODSKI POTEZ /

Dinamo je prelomio i donio odluku koja će oduševiti navijače: Ovakvu gestu prema svojim igračima rade samo veliki klubovi

Kineski klub je za Ademija platio tri milijuna eura i dao mu maksimalno dopuštenu plaću - 1,65 milijuna dolara po godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ademi je rođen 29. svibnja 1991., a nogometom se počeo baviti u Šibeniku. Igrao je za Šibenik, Lokomotivu i Dinamo, čiji je bio dugogodišnji kapetan. On je veznjak. Može igrati kao defenzivni ili središnji veznjak na terenu. Ima širok spektar aktivnosti i može pokriti teren od svog šesnaesterca do protivničkog. Odličan je i u napadu i obrani. Ne samo da može pružiti zaštitu zadnjoj liniji, već također ima dobar udarac i odličan je u završnici. U sezoni 2023., Ademi će nositi broj 45", prenosi new.qq.com riječi kojima su Kinezi predstavili Ademija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ademi koji je u Dinamo došao daleke 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz svo ostalo vrijeme je postao jedan od najboljih igrača Dinama novijeg doba.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon njegovog odlaska s Maksimira Dinamo se odlučio na nesvakidašnji potez te je priopćio kako je iz upotrebe povukao broj 5, kojega je na leđima nosio donedavni kapetan Arijan Ademi, sve dok se Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Dinamo mu se na ovakav način odlučio odužiti na svemu što je dao.

"Gledajući povijest Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće umiroviti niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub. Ipak, klub je istodobno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok se Arijan Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom, odnosno dok ne zaključi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet bit će isključivo rezerviran samo za njega", stoji u priopćenju Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo