KATAR OSTAJE BEZ SVJETSKOG PRVENSTVA? / Zbog loše političke situacije u toj zemlji Fifa je već pronašla zamjenu

Image
Foto: AFP

Fifa je odabrala Katar kao sljedeću zemlju koja će ugostiti Svjetsko prvenstvo 2022.

5.12.2017.
9:40
AFP
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine sve je bliže, a brojni nogometni zaljubljenici imaju velika očekivanja od njega. Stadioni su uglavnom završeni i nema sumnje kako će pedantni Rusi dati sve od sebe kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Prijetila i nestašica hrane

No problem bi moglo predstavljati sljedeće Svjetsko prvenstvo koje bi se 2022. godine trebalo održati u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog trenutačne političke situacije u toj bogatoj zemlji moglo bi doći do velikih promjena u domaćinstvu ovog najvećeg svjetskog natjecanja.

Saudijska Arabija i njeni saveznici Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) prije šest su mjeseci prekinuli veze s Katarom, optuživši ga za podršku terorističkim skupinama. Nakon tih prekinutih veza i brojnih zabrana, Kataru je prijetila i nestašica hrane te su u Fifi shvatili kako je situacija krajnje ozbiljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiku ne bi bio prvi put

Kao zamjena za Katar, u priču bi trebale uskočiti zemlje Sjeverne i Središnje Amerike - SAD, Meksiko i Kanada. Meksiku to bi ne bi bio prvi put da uskače s organizacijom Svjetskog prvenstva jer su 1986. godine organizirali ovo natjecanje nakon što je Kolumbija izgubila tu čast tri godine ranije zbog problema s gerilcima.

Predsjednik Fife Gianni Infantino navodno je odbacio tvrdnje da se traži alternative Kataru, ali kako piše jedan meksički portal koji je cijelu priču i otkrio, neki sastanci predstavnika sjevernoameričkog i meksičkog nogometnog saveza već su održani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo