KARIUS SE MORA UGLEDATI U - MODRIĆA: / Liverpoolov tragičar može se izvući iz blata u koje je upao, ali samo na ovaj način

Image
Foto: AFP

Liverpoolov vratar Loris Karius nogometna je priča s bezbroj poglavlja

28.5.2018.
9:56
AFP
VOYO logo

'Priča Luke Modrića može pružiti nadu Lorisu Kariusu nakon katastrofe u finalu Lige prvaka', tvrdnja je Marcusa Foleyja koji je za Eurosport napisao tekst koji povezuje Liverpoolova tragičara utakmice za naslov i nezamjenjivog veznjaka europskog klupskog nogometnog prvaka.

U uvodu teksta napominje se da je engleska momčad, koja će 90-ak minuta kasnije u suzama i nakon poraza 1-3 morati čestitati Realu na trinaestom naslovu u ovom natjecanju, bolje otvorila ogled, nizala priliku za prilikom dok se nije dogodio onaj start Sergija Ramosa na Mohamedu Salahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se to nije dogodilo, napominje autor teksta, 'Luka Modrić je kao i uvijek, čak i u trenucima Liverpoolove dominacije, pronalazio rupe u prostoru', a 'kad je Madrid počeo dominirati, Modrićeva razina bila je konstantna – jedinstvena'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IKONE IZ VEZNOG REDA POKLONILE SE MODRIĆU: /

Kada Gerrard i Lampard ovo kažu, onda to ima posebnu težinu

Image
IKONE IZ VEZNOG REDA POKLONILE SE MODRIĆU: /

Kada Gerrard i Lampard ovo kažu, onda to ima posebnu težinu

Modrićevo pronalaženja rupa

Tada se pažnja, nastavlja se u tekstu, usmjerila na Kariusa. Nakon opisa njegove pogreške pri prvom Realovom pogotku utakmica biva izjednačena Liverpoolovim pogotkom u trenucima 'možda i pomalo naivnog 'gegenpressinga'' koji je Modriću dao mogućnost da ponovno pronalazi rupe u prostoru Liverpoolove igre...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Karisua navijački puk valja po blatu, autor pronalazi paralelu s Modrićem u kojoj bi njemački golman mogao pronaći utjehu. Podsjeća se, naime, da je Modrić u doba kad se prerano i apsolutno sudi dokaz da su promašaji, čak i oni koji se shvaćaju kao oni velikih razmjera, ne moraju takvi biti.

Modrić kao obrazac uspjeha

'Hrvat, četverostruki europski prvak, bio je, po okončanju prve sezone na Bernabeuu, proglašen najgorim pojačanjem španjolskog prvenstva', vraća se autor teksta na kraj sezone 2012/13 potom i prebacuje u sadašnjost tvrdnjom da je 'Modrić dokazao da u konačnici talent prevladava, a iako Kariusov talent možda i nije jednak onom Realova razigravača, ono što se dogodilo u nedjelju ne mora nužno biti i zaključno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuje se da je Karius na početku karijere već pokazao iznimnu snagu karaktera koja ga je i dovela do mjesta Liverpoolove jedinice, a da samo o njemu ovisi kako će se ovo odraziti na njegovu karijeru. U Modriću ima obrazac kako uspjeti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo