KARIJERA PUNA USPJEHA STIGLA KRAJU: / Odigrao je najviše utakmica za Ukrajinu, a sada se oprostio od nogometa

Image
Foto: Screenshot

Rekorder po broju nastupa za ukrajinsku reprezentaciju veznjak Anatolij Timoščuk (37) završio je aktivnu nogometnu karijeru.

10.2.2017.
20:15
Screenshot
VOYO logo

Timoščuk je prošle godine igrao za kazahstanski Kairat Almaty, a premda je imao nekoliko ponuda za nastavak karijere, odlučio se za mirovinu.

"Dobro sam razmislio, vrijeme je za oproštaj. Ne tražim novi klub. Odlučio sam zaključiti karijeru i potražiti nove izazove u životu," kazao je Timoščuk koji je tijekom karijere igrao za Šahtar, Zenit, Bayern i Voljni Lutsk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio je ukupno 20 trofeja pri čemu Ligu prvaka s Bayernom (2013), te naslove prvaka u Njemačkoj, Ukrajini i Rusiji.

Timoščuk je za ukrajinsku reprezentaciju sakupio 144 nastupa postigavši četiri gola. Od reprezentacije se oprostio u kolovozu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorder je po broju nastupa za ukrajinsku vrstu, a iza njega su ostali Andrij Ševčenko sa 111 nastupa i Oleg Husjev sa 98 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina se nalazi u skupini I kvalifikacija za SP 2018. godine u kojoj igra i Hrvatska. Upravo će Ukrajina biti naš idući suparnik, 24. ožujka u Zagrebu.

"Vatreni" vode na ljestvici sa 10 bodova, dok je Ukrajina na drugom mjestu s osam bodova, a zatim slijede Island (7), Turska (5), Finska (1) i Kosovo (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo