ZAHVALIO MU / Kapetan Marseillea oprostio se od Tudora: 'Najgori trenutak bile su pripreme u Engleskoj...'

Image
Foto: Profimedia

Odluka da odlazi s klupe prvoligaša sve je iznenadila

2.6.2023.
8:59
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski trener na klupi Marseillea Igor Tudor nakon samo jedne sezone odlazi s klupe francuskog prvoligaša. Iako je većinu sezone proveo u borbi s moćnim PSG-om za titulu prvaka Francuske, drugi dio sezone Marseilleu je pala forma, iz kupa su ispali od drugoligaša iako su kolo prije izbacili upravo PSG, a u ligi su na kraju zauzeli tek treće mjesto. Igrao je Tudor s Marseilleom i Ligu prvaka, ali je u zahtjevnoj skupini završio na zadnjem mjestu.

Image
NAKLON DO PODA /

Nikola Jokić se nakon nove velike pobjede prisjetio Dražena: 'Oni su otvorili vrata za nas ostale...'

Image
NAKLON DO PODA /

Nikola Jokić se nakon nove velike pobjede prisjetio Dražena: 'Oni su otvorili vrata za nas ostale...'

Predzadnje kolo u Francuskoj Tudor je sve iznenadio svojom objavom da odlazi: "Činim to iz privatnih i poslovnih razloga, a detalji su nebitni." Njegov potez komentirao je Victor Rongier, kapetan Marseillea. "Tudor nam je ujutro na treningu kazao da odlazi. Bili smo iznenađeni, ali morat ćemo se prilagoditi. Tudora ću pamtiti po tome da me učinio boljim igračem i čovjekom. Imao sam veću odgovornost. Donio je strogoću, ozbiljnost i mentalitet na kakav u Francuskoj nismo navikli. Svojom ozbiljnošću obilježio je sve igrače", rekao je Rongier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka je bio izravan, unio je strogost u ovaj klub i svoj stil ponašanja zadržao do kraja. Mi igrači smo lijeni, nismo bili zadovoljni njegovim brutalnim istrčavanjima na treninzima. Najgori trenutak bile su pripreme u Engleskoj, kada se Tudor posvađao s Brazilcem Gersonom. On je nakon toga morao otići u Flamengo", prisjetio se kapetan Marseillea i za kraj poručio:

"Mislim da se to dogodilo zbog nedostatka komunikacije, a još se nismo ni dobro poznavali. Tudor je trener koji voli nametati svoj stil i biti glavni. Na kraju, sav trud pod takvim tempom vratio se pobjedama. Pamtit ćemo pobjedu protiv PSG-a u kupu, osjetila se kolektivna i nezaboravna euforija. Volio bih zahvaliti Tudoru, rijetkost je upoznati tako angažiranog trenera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo