JOJ LUKA / Kapetan Luka na nevjerojatan način izdao svog suigrača i prijatelja: Što će mu kolega iz reprezentacije reći na ovo?

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Celtica

3.11.2022.
12:27
Profimedia
VOYO logo

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, postigao je prvi pogodak u pobjedi Reala u Madridu protiv Celtica od 5-1, u dvoboju posljednjeg 6. kola skupine F Lige prvaka.

Image
SVE SE ZNA /

Evo koji su sve klubovi prošli u osminu finala Lige prvaka, tko je ispao i kada je ždrijeb

Image
SVE SE ZNA /

Evo koji su sve klubovi prošli u osminu finala Lige prvaka, tko je ispao i kada je ždrijeb

U prvom poluvremenu utakmice na Santiago Bernabeu između Reala i Celtica su dosuđena čak tri jedanaesterca. Već u petoj minuti Real je poveo, a strijelac s bijele točke je bio Luka Modrić. Hrvatskom nogometašu, koji je bio kapetan Reala u ovom susretu, bio je to četvrti gol ove sezone. Dva je dao u La Ligi i dva u Ligi prvaka, oba škotskoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luki je ovo 12. sezona u Ligi prvaka, a u utakmici protiv Celtica postavio je dva rekorda.

Image
Foto: Profimedia

E Luka, Luka

Postavio je rekord Lige prvaka kao najstariji nogometaš koji je postigao gol iz jedanaesterca. Luka je zabio Celticu u dobi od 37 godina i 54 dana i tako prestigao turskog nogometaša Buraka Yilmaza koji je do sada držao rekord s golom iz penala za Lille u dobi od 36 godina i 244 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golom protiv Celtica postavio je i osobni rekord, koji se odnosi na broj postignutih golova u sezoni Lige prvaka. Modriću je pogodak protiv Celtica bio drugi, a nikada do sada nije postigao više od jednog u sezoni najelitnijeg klupskog natjecanja. No, Luka je na susretu imao i jedan "potez" o kojem se toliko priča, ali je iznimno zanimljiv…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Celtic je imao kazneni udarac nakon 2:0 vodstva Reala, a najstrožu kaznu u pogodak je probao pretvoriti hrvatski reprezentativac i desni bek Vatrenih, Josip Juranović. Prije nego što je izveo udarac, Modrić je aludirao svojem vrataru Thibautu Courtoisu gdje će Juranović pucati i bome je pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski vratar je poslušao hrvatskog kapetana i na kraju obranio udarac hrvatskom reprezentativcu. Modrić je jako dobro poznavanje hrvatskih igrača, ovaj put, iskoristio u svoju i korist Real Madrida. Za Real je nakon Modrića iz kaznenog udarca zabio Rodrygo, a potom su zabijali Marco Asensio, Vinicius Jr. te Federico Valverde, dok je pogodak utjehe za Škote zabio Joao Filipe.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo