Kapetan Ademi najavio okršaj Dinama i Hajduka: 'Uvijek je to nešto posebno

Image
Foto: Pixsell

Nije potrebno posebno isticati derbi između Dinama i Hajduka. To je najveći sportski događaj u Hrvatskoj.

7.7.2022.
18:46
Pixsell
VOYO logo

Početak nogometne sezone u Hrvatskoj dolazi s hrvatskim Superkupom, u kojem će se sukobiti aktualni prvak Dinamo i aktualni osvajač Rabuzinovog sunca, Hajduk. Susret se igra u Zagrebu u subotu od 20 sati.

Arijan Ademi sada je već veteran u redovima hrvatskog prvaka. On je kapetan i glavni motor Dinama, pogon koji pokreće cijelu momčad sa svojim borbenim karakterom i neumornom igrom na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Očekuje se veliki interes /

MUP objavio detalje oko Superkupa: Svi Hajdukovi navijači bit će ispraćeni do Maksimira

Image
Očekuje se veliki interes /

MUP objavio detalje oko Superkupa: Svi Hajdukovi navijači bit će ispraćeni do Maksimira

U razgovoru za Sportske Novosti Ademi je najavio utakmicu protiv Hajduka, u kojem će pobjednik sigurno dobiti na samopouzdanju uoči novog prvenstva.

"Jako nam je bitan taj Superkup. Svaki trofej je bitan. Superkup se nije igrao tako često. Želimo ga osvojiti i dat ćemo sve od sebe da ga uzmemo. Znamo Hajdukovu kvalitetu. Ali znamo i našu. Naporno smo radili na pripremama. Da, bili smo baš dobri na pripremama, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Subota je prava prilika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Najveći je to derbi'

Nije potrebno posebno isticati derbi između Dinama i Hajduka. To je najveći sportski događaj u Hrvatskoj, a u posljednje tri sezone Dinamo je slavio pet puta, Hajduk četiri, a tri susreta završila su bez pobjednika.

"Očekujem Hajduk na razini kakav je bio prošle sezone. Bili su jaki, tako da u subotu očekujem pravu, dobru borbu kakva je uvijek kad igraju Dinamo i Hajduk," nastavio je Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite, radi se o derbiju. Uvijek je to derbi, uvijek je to nešto posebno. Bez obzira koliko sam utakmica odigrao protiv Hajduka, uvijek je nešto drukčije kad se igra protiv Splićana. Normalno je to, jer se radi o najvećem klupskom okršaju u Hrvata, najveći je to derbi. Kad se igra takva utakmica, onda imate drukčiji osjećaj nego kad igrate druge utakmice. Mislim da je to sasvim normalno."

Nova pojačanja

Dinamo je odradio najbolji posao ovo ljeto od svih hrvatskih klubova. Besplatno je iz Rijeke potpisan Josip Drmić, fantastični golgeter koji je prošle godine bio drugi strijelac prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno nam znači njegov dolazak. Vidjeli smo kakav je pravi ‘killer‘ u šesnaestercu. Vjerujem da će nastaviti biti onakav kakav je bio u Rijeci. On će nam svakako biti od velike pomoći, prava je igračina," komentirao je Ademi.

Tu je i mladi Robert Ljubičić, koji je doveden iz bečkog Rapida. On će Ademiju praviti društvo u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odličan, baš odličan igrač. Pred njim je zaista velika budućnost, u to sam uvjeren," zaključuje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo