KAOS U REDOVIMA DOMAĆINA EURA: / Bivši suigrač optužio francuskog izbornika za rasizam!

Image
27.5.2016.
16:52
VOYO logo

Između nekadašnjih francuskih reprezentativaca još od sredine devedesetih vlada animozitet, a Cantona ga je ovaj tjedan dodatno produbio. Začuđen zbog izostavljanja Karima Benzeme i Hatema Ben Arfe s popisa za Euro, legendarni nogometaš Manchester Uniteda je neizravno optužio Deschampsa za rasizam. Benzema i Ben arfa su sjevernoafričkog porijekla i Cantona vjeruje da je upravo to razlog što ih nema u nacionalnoj momčadi.

'Deschamps ima pravo francusko ime'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Benzema je sjajan igrač. Ben Arfa je sjajan igrač. A Deschamps ima pravo francusko ime. Možda je i jedini čovjek u Francuskoj koji ima istinsko francusko ime. Nitko se u njegovoj obitelji nije miješao ni s kime. Poput mormona u Americi. Zato me i ne čudi što je iskoristio Benzeminu situaciju da ga ne povede na Euro. A Ben Arfa je danas možda i najbolji igrač u Francuskoj. No, obojica imaju određeno porijeklo. Dopušteno mi je da imam svoje mišljenje o tome", rekao je Cantona, a na pitanje optužuje li doista Deschampsa za rasizam, odgovorio je:

"Možda ne, možda da. Zašto ne? Jedna stvar je sigurna - Benzema i Ben Arfa spadaju među najbolje igrače u Francuskoj, a neće igrati na Euru. A njihovo je porijeklo sigurno sjevernoafričko. Tako da je debata otvorena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Klevetničke izjave'

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noël Le Graët odmah je Cantonine tvrdnje nazvao smiješnima, a u petak se oglasio i Deschampsov odvjetnik Carlos Brusa.

"Podići ćemo sudsku tužbu protiv Cantone zbog neprihvatljivih klevetničkih izjava koji štete Deschampsovom integritetu", naglasio je Brusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo