KANDIDATI ZA NAJBOLJEG MLADOG IGRAČA NA SVIJETU: / Jedan je ponikao u Dinamu, a drugi upravo sada nosi igru Modrih

Image
Foto: AFP

Na popisu za najboljeg igrača Europe našla su se dva poznata imena

1.11.2018.
16:31
AFP
VOYO logo

Prestižni talijanski Tuttosport objavio je 20 imena mladih nogometaša koji su nominirani za elitnu nagradu Golden Boy koju prima najbolji mladi igrač u Europi. Ovo je finalni izbor, nakon što je popis skraćivan i nakon što je dosta igrača otpalo.

U finalnom izboru većina igrača dolazi iz elitnih klubova, a tu su već etablirana imena poput Kyliana Mbappea, Patricka Cutronea, Mathijsa De Ligta te Viniciusa Juniora koja su planetarno popularna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši i sadašnji igrač Dinama

Međutim tu su i dvojica nama dobro poznatih imena. Među 20 nominacija su i Dani Olmo, Španjolac iz Dinama koji je već sada fantastičan igrač i nositelj igre Modrih ove sezone, a klub će na njemu inkasirati vrlo vjerovatno rekordan novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega, tu je i mladi reprezentativac Hrvatske i bivši igrač Dinama Josip Brekalo koji je proigrao u Wolfsburgu i na sljedećem popisu Zlatka Dalića pronaći će se među A reprezentativcima.

Ovo je 20 finalista u izboru za mladog nogometaša godine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phil Foden - Manchester City Trent Alexander-Arnold – Liverpool Dani Olmo - Dinamo Zagreb Diogo Dalot - Manchester United Kylian Mbappe – PSG Kelvin Amian Adou – Tolouse Houssem Aouar – Lyon Mathias De Ligt – Ajax Josip Brekalo – Wolfsburg Patrick Cutrone - AC Milan Tom Davies – Everton Éder Militão – Porto Odsonne Edouard – Celtic Gedson Fernandes – Benfica Amadou Haidara - RB Salzburg Achraf Hakimi – Dortmund Jonathan Ikone – Lille Dayot Upamecano - RB Leipzig Vinicius Junior - Real Madrid

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo