Kakva drama! Bronca ostaje neispunjeni san

Hrvatska želja o medalji pred svojim navijačima ostaje san! U borbi za brončanu medalju na Europskom prvenstvu Italija je pobijedila 3:1.

11.2.2012.
14:07
VOYO logo

Zagreb. Arena. Gledatelja: 15.000. Suci: Fernando Lumbreras (Špa) i Ivan Shabanov (Rus)

Strijelci: 0:1 - Assis (1), 0:2 - Honorio (26), 1:2 - Grcić (31), 1:3 - Mammarella (39)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Marinović, Stojkić, Matošević, Despotović, Babić, Bajrušević, Suton, Mijatović

Italija: Mammarella, Forte, Romano, Saad Assis, Patias, Barigelli, Ercolessi, Gabriel Lima, Honorio, Vampeta, Fortino, Ippoliti Utakmica za treće mjesto je za Hrvatsku počela istovjetno kao i ona polufinalna protiv Rusije. Naime, odmah na startu su Talijani u prvoj minuti poveli 1:0 golom Assisa. Taj pogodak je potpuno usmjerio utakmicu i Talijane zapravo doveo u dobitnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu više nije bilo pogodaka, a potom je u nastavku Honorio, nakon obrambene greške Hrvata, zabio za 2:0. Grcić je u 30. minuti iz blizine, s druge stative, smanjio na 2:1 i dao nadu domaćim malonogometašima. Hrvatska je završnicu igrala bez vratara i sa igračem više u polju pokušala doći i do izjednačenja.

No, rezultiralo je to golom na drugoj strani. Vratar Italije Mammarella je pokupio loptu, opalio sa svoje polovice i zabio za konačnih 3:1 i osvajanje bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hrvatska ipak nije uspjela. Italija je pobjedom 3:1 osvojila broncu.

39' - GOL za Italiju. Talijanski vratar pogodio je preko cijelog terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Nova prilika za Grcića. Iskosa s desne strane pucao je hrvatski reprezentativac, ali je vratar Italije odbio loptu u korner.

35' - Kopirali smo akciju kojom smo zabili prvi gol, ali ovog puta na drugoj vratnici Sutonu je lopta prošla kroz noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Hrvatska se stisnula Talijane na njihovu polovicu. Strpljivom igrom i kruženjem lopte tražimo put do mreže Italije.

31' - GOOOOOOLLLL za Hrvatsku. Vatreni su se vratili u igru. Za smanjenje talijanskog vodstva zabio je Grcić, koji je bio nečuvan na drugoj stativi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Stanković se već sada odlučio za igru bez vratara. Umjesto Jukića u igri je Novak.

28' - Despotović upropastio veliku priliku. Dugo je oklijevao hrvatski reprezentativac na šestercu Italije, pa su mu naši protivnici uspjeli blokirati udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - GOL za Italiju. Talijani su kaznili još jednu grešku u obrani Hrvatske. Na 2:0 je povećao Honorio.

24' - Prvi pokušaj Talijana u nastavku. Pucao je Fortini, ali otišlo je to daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Marinović je odlično pucao iz daljine, talijanski vratar još bolje obranio.

21' - Počinje drugi dio. Hrvatska ima još 20 minuta da preokrene rezultat i uzme broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Neopreznost u obrani s početka susreta u obrani Hrvatske bila je dovoljna Talijanima da dođu do vodstva. Imali smo nekoliko prilika za povratak, a najveću je u 11. minuti promašio Marinović.

20' - Romano se odlično ubacio. Talijanski reprezentativac je iskoristio rupu u hrvatskoj obrani i prošao. Pred njim je bio samo Jukić, međutim pucao je pokraj gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Sjajan udarac Bajruševića. Opalio je hrvatski reprezentativac iz voleja iskosa s desne strane, ali prohujalo je to pokraj gola.

16' - Zbog namjernog prekršaja na sredini igrališta požutio je Patias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Bajrušević je požutio zbog prigovora.

14' - Jelovičić pucao točno u golmana Italije. Izborio se hrvatski reprezentativac za udarac s nekih desetak metara, ali otišlo je to točno u Mammarellu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Veliki promašaj Marinovića. Imao je najbolji topnik Hrvatske veliku priliku da sam zasjedne na vrh ljestvice najboljih strijelaca, ali je nakon lijepe akcije Vatrenih pucao iznad gola Italije.

10' - Assis dobro pucao. Strijelac jedinog pogotka na utakmici zaprijetio je Jukiću, ali je čuvar hrvatske mreže ovog puta bio na mjestu i ostaje minimalno vodstvo Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' -Još jedna greška u obrani Hrvatske. Poklonili smo Talijanima izglednu priliku, ali je udarac Romana obranio Jukić.

8' - Fortino sam pred Jukićem. Dugom loptom Talijani su pred našim golom pronašli Fortina, ali on se nije najbolje snašao i njegov je udarac otišao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Grcić dobro prošao i pucao. Još jedna prijetnja Hrvatske otišla je pokraj gola Talijana. Ovog puta zaprijetio je Grcić iz daljine, ali nije pogodio.

4' - Prva prijetnja Hrvatske. Okušao je svoj udarac Jelovčić, ali otišlo je to pored vratiju Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - GOL za Italiju. Opet nismo dobro počeli. Novak je izgubio loptu na našoj polovici. Nakratko smo otklonili opasnost, međutim lopta je došla do Assisa koji sa desetak metara pogađa za vodstvo Talijana.

1' - Počela je utakmica. Talijani su prvi krenuli s centra. Sretno Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski igrači izlaze jedan po jedan uz gromoglasni pljesak prepune zagrebačke Arene.

Hrvatska će povijesni rezultat tražiti pred prepunom zagrebačkom Arenom. Naime, sve karte za finalni dan su rasprodane. Igrači se nadaju da mogu ponoviti igru kakvu su prezentirali i završnici protiv Rusije i uzeti broncu.

"Moram priznati da su me Talijani ugodno iznenadili, bolji su nego što sam mislio. Trebat će nam puno sreće da ih pobijedimo. No, sigurno je da ćemo biti i te kako motivirani", kazao je Josip Suton.

Ipak, kako izbornik Stanković nije puno rotirao, ključni igrači su se istrošili i to ne skrivaju.

"Jedino nam problem predstavlja činjenica što je većina igrača već malo i umorna", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo