KAKO JE VILANOVA SPASIO BARCU? / Pet godina nakon njegove smrti na površinu isplivao malo poznati detalj

Image
Foto: AFP

Najbolji nogometaš bio je na pragu odlaska

26.4.2019.
13:42
AFP
VOYO logo

Pet je godina prošlo otkako je umro Tito Vilanova. Bivši trener Barcelone izgubio je bitku s rakom. Španjolac je dvije godine ranije preuzeo klub nakon odlaska Pepa Guardiole i pred njim je bio težak zadatak jer sjeo na klupu momčadi iza koje je bio najuspješniji period u povijesti.

Barcelona je tu sezonu (2012/2013) uvjerljivo naslov sa 100 osvojenih bodova. Nakon toga povukao se zbog bolesti s klupe, a Barca iduće godine nije osvojila ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov tadašnji pomoćnik Jordi Roura izniio je sada zanimljiv detalj u razgovoru za radio Concesiones. Šest dana prije smrti, 19. travnjak2014., Vilanova uspio je nagovoriti Messija da ostane u Barceloni. Argentinac je u to vrijeme bio jako pogođen događajima oko njegova trenera te je razmišljao o odlasku iz kluba.

Višesatni razgovor

"On je bio jednostavna osoba sjanog karaktera. Znao se nositi s raznim izazovima i to ga je činilo posebnim. Barca je tada bila u teškoj situaciji, ali njegov profesionalizam bio je neosporan. Reći ću vam i što se događalo s Messijm. Istina je da nije bio siguran hoće li ostati u klubu. Istina je da je bio na sastanku s Titom. Nisam bio prisutan, ali razgovarali su satima i istina je da, iako ne znam što su pričali, Messi je promijenio odluku i srećom za Barcelonu, odlučio ostati", kazao je Roura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je na obljetnicu smrti odao počast nekadašnjem treneru.

"Uvijek s nama", poručio je u njihovu zajedničku fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo