JOŠ ČETIRI UTAKMICE / Što Vatrenima treba za plasman na Svjetsko prvenstvo? Nema 'lako ćemo', postoji crni scenarij koji svakako želimo izbjeći

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Moramo osigurati bodove na Cipru, to je prva zadaća, a onda se pobrinuti da Slovake izbacimo iz igre za drugo mjesto

8.10.2021.
12:51
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u svojoj je posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedila Sloveniju 3:0 na splitskom Poljudu.

Heroji hrvatske pobjede su Marko Livaja, koji je zabio gol u 33. minuti, Mario Pašalić, koji je povećao vodstvo Vatrenih na 2:0 u 66. minuti, i Nikola Vlašić, koji je potvrdio pobjedu na samom kraju utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ovom pobjedom ostala na prvom mjestu u kvalifikacijskoj skupini H. Situacija na ljestvici sad izgleda dosta dobro za Hrvatsku. Imamo 13 bodova, isto kao i Rusija s istim brojem utakmica, ali s boljom gol-razlikom. Hrvatska je zabila osam golova, a primila samo jedan, dok su Rusi dali 10, a primili četiri.

Image

Slovačka je na trećem mjestu s devet bodova i još uvijek u igri za Svjetsko prvenstvo, iako dosta daleko od nas i Rusa, dok su Slovencima, Malti i Cipru jako male šanse da se plasiraju u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ROĐENDANSKI INTERVJU /

Što će Vatreni reći na ovo? Boban odgovarao na škakljiva pitanja, mogao bi izazvati brojne reakcije

Image
ROĐENDANSKI INTERVJU /

Što će Vatreni reći na ovo? Boban odgovarao na škakljiva pitanja, mogao bi izazvati brojne reakcije

Ključne utakmice u listopadu

U desetom mjesecu čekaju nas dvije utakmice, isto koliko i u studenome. Gostujemo na Cipru 8. listopada, a tri dana kasnije doma dočekujemo Slovačku. U studenome imamo najprije gostovanje na Malti, 11. studenoga, a onda kod kuće zaključujemo kvalifikacije protiv Rusije.

Vatreni, dakle, u listopadu igraju dvije ključne utakmice za prolazak, a prava od njih je danas u 20.45. Moramo osigurati bodove na Cipru, to je prva zadaća, a onda se pobrinuti da Slovake izbacimo iz igre za drugo mjesto. Ako ne uspijemo te dvije utakmice riješiti na pravi način, put do Katara bit će nam otvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Hrvatska bi si olakšala život da bude prva u skupini. To bi nas odvelo izravno na SP i ne bismo se morali više brinuti. Ako budemo drugi, idemo u doigravanje u kojem će sudjelovati 12 momčadi, koje će biti raspoređene u miniturnire. Pobjednici ta tri miniturnira plasirat će se na Svjetsko prvenstvo.

Ako dođe do toga da se se plasman za prvo mjesto lomi u zadnjem kolu protiv Rusije, bit će to pravi spektakl za gledatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo