KAKO ĆE UEFA RASPETLJATI OVAJ ČVOR? / Veliki brat i filijala žele istovremeno igrati Europu, čeka se presuda

Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL

Europska nogometna federacija (UEFA) naći će se sljedećih dana u vrlo nezgodnoj situaciji: morat će odlučiti kojem će od dva kluba dozvoliti nastup u Ligi prvaka.

16.5.2017.
9:30
AFP, JOHN MACDOUGALL
VOYO logo

Red Bull Salzburg je potvrdio obranu naslova austrijskog prvaka i samim se time plasirao u Ligu prvaka. Problem je, međutim, što je drugim mjestom u njemačkoj Bundesligi isto pošlo za rukom i njegovom sestrinskom klubu RB Leipzigu.

Odluka na kraju sezone

UEFA-ina pravila su jasna: dva kluba koja imaju istog vlasnika ne mogu igrati u istom natjecanju. Iz krovne europske nogometne udruge su potvrdili njemačkim medijima da će o ovom pitanju donijeti odluku nakon završetka sezone u Bundesligi, odnosno kad budu prijavljeni klubovi za europska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Leipziga Ralf Rangnick, koji je od 2012. do 2015. paralelno obavljao istu funkciju i u Salzburgu, tvrdi da ništa nije sporno i da UEFA neće isključiti nijedan Red Bullov klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Siguran sam da ćemo igrati Ligu prvaka'

"Sto posto sam siguran da ćemo igrati Ligu prvaka. Red Bull je sada samo glavni sponzor Salzburga i nema nikakvu kontrolu nad klubom. Naš predsjednik Oliver Mintzlaff se odrekao svih drugih funkcija, a ja sam od 2015. isključivo u Leipzigu", pojasnio je Rangnick za Süddeutsche Zeitung.

Unatoč tome, projekti Salzburga i Leipziga su daleko od razdvojenih. Klubovi stalno razmjenjuju igrače, juniorske momčadi usko surađuju i zapravo malo tko sumnja da se radi o sestrinskim klubovima. UEFA-i definitivno neće biti lako raspetljati taj čvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo