KAKO ĆE DALIĆ REAGIRATI? / Bjelica opet gura dvojicu svojih igrača među Vatrene, jedno ime je posebno intrigantno

Image

Trener Dinama želi ugurati, što je sasvim legitimno, još pokojeg svog igrača u nacionalnu vrstu

22.8.2019.
17:23
VOYO logo

Iako to nikada nisu potvrdili, a vjerojatno niti neće, postoji neka blaga odstojanost između Nenada Bjelica i Zlatka Dalića. Otkako je Nenad Bjelica trener Dinama, a Zlatko Dalić izbornik reprezentacije, Dinamovi se igrači, na sveopće čuđenje većine pratitelja domaćeg nogometa, jako teško približavaju reprezentaciji.

Možda zbog Zdravka Mamića i njegove sjene koja se i dalje nadvija na Maksimirom, možda se izbornik Hrvatske i trener Dinama jednostavno ne slažu, ali činjenica je Dinamo nikada nije imao više potencijalnih reprezentativaca nego sada. Livaković, Perić, Leovac, Moro, Oršić, Petković, Majer, odnedavno i Ivanušec. Teško da bi se Daliću ovaj put moglo prigovoriti da uputi poziv nekome od njih, ta Livaković, Petković i Oršić su već unutra, a prva dvojica su se već dokazala, dok se potonji još mora pokazati u nadolazećem kvalifikacijskom terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Varaždin: NK Varaždin i GNK Dinamo odigrali prijateljsku utakmicu 20.07.2018., stadion NK Varazdin, Varazdin - Prijateljska utakmice, NK Varazdin - GNK Dinamo. Nenad Bjelica, Zlatko Dalic Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Nikad dosta plavih u reprezentaciji

Međutim, Bjelici to nije dovoljno, trener Dinama želi ugurati, što je sasvim legitimno, još pokojeg svog igrača u nacionalnu vrstu.

Nakon utakmice s Rosenborgom Bjelica je upitan tko bi još mogao igrati za Vatrene osim Livakovića, Petkovića i Oršića. Bjelica je imao spremne odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moro ima potencijal za reprezentaciju. Međutim, moramo priznati da u tom dijelu terena ima strahovito veliku konkurenciju, u Brozoviću, Modriću, Rakitiću, Badelju, Pašaliću, Vlašiću. To su stvarno sve vrhunski igrači i teško je pored tih igrača dobiti šansu. Ipak, vjerujem da će doći u neki uži izbor", rekao je Bjelica.

Uvjeren je, isto tako, da će u reprezentaciju dobiti poziv i stoper Dino Perić, koji kod njega igra vrlo važnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dino Perić je igrač za kojeg sam siguran da će brzo biti u reprezentaciji. On je naš najbolji stoper kad se radi o iznošenju lopte, ne boji se igrati pod pritiskom, a iz utakmice u utakmicu će još rasti, nadam se i do hrvatske reprezentacije", izjavio je Bjelica.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

06.08.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Ferencvarosi TC.Nenad Bjelica . Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hoće li ih Dalić pozvati?

Međutim, pitanje je kada će i hoće li ih Dalić pozvati. Činjenica je i Moro i Perić su materijal za reprezentaciju, ali Dalić je do sada pokazivao izrazitu izbirljivost kada su u pitanju igrači Dinama. Jasno je da mora biti oprezan kada poziva igrače Dinama, kako se ne bi opet stvorila priča o reprezenaciji kao o "poligonu za Dinamove igrače koje treba što skuplje prodati", odnosno kako ga netko još ne bi prozvao Mamićevim čovjekom. Ali, ovaj put zaista teško je da itko može prigovoriti izborniku ako odluči pozvati nekog od ovih dinamovaca jer zaista su sjajni, bili oni Mamićevi ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna stvar je sigurna, Dalić, ako će raditi smjenu generacija, ima u Dinamu dobre igrače koji bi mogli polako preuzeti uloge koje su do sada imali neki važni igrači poput, međutim, Dalić je već dokazao da je tip koji ne voli pritisak i koji će pažljivo odabrati koga će i kada zvati u nacionalnu vrstu.

Image
Foto: Profimedia, AFP

Profimedia, AFP

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo