'KAKAV HOROR U MAKSIMIRU... OVAJ PUT SE SRBI RADUJU': / Srpski mediji izdvojili zanimljiv detalj s utakmice Dinama

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Utakmica Dinama bila je također praćena u susjednim zemljama

7.11.2019.
13:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U susretu četvrtog kola C skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred 28.316 gledatelja na stadionu Maksimir odigrao 3-3 protiv Šahtara primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i tako pokvario izglede za plasman u osminu finala. Dinamo i Šahtar su odigrali ludu utakmicu. Gosti su poveli, Dinamo je potom okrenuo rezultat s tri gola, da bi Ukrajinci u sudačkoj nadoknadi zabili dva gola za 3-3. Šahtar je treći pogodak postigao u petoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

Ukrajinci su poveli u 13. minuti golom Alana Patricka, no 'Modri' su okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića u 25. minuti, Luke Ivanušeca u 83. minuti, te kapetana Arijana Ademija u 89. minuti. Dinamo je imao 3-1 i činilo se kako će pobjedom načiniti veliki korak prema plasmnu u osminu finala. Šahtar je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio golom Moraesa, a u petoj minuti sudačke nadoknade Brych je dosudio kazneni udarca za goste, nakon što je Theophile-Catherine oborio Pjatova, a Tete je bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje momčadi su završile utakmicu s igračem manje, u 75. minuti kod Dinama je isključen Moro, a samo pet minuta kasnije 'pocrvenio' je i Marlos koji je u svega šest minuta zaradio dva žuta kartona.

Image

06.11.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, GNK Dinamo - FK Sahtar Donjeck. Trener Dinama Nenad Bjelica Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Srbi se raduju

Utakmica Dinama bila je također praćena u susjednim zemljama pa tako Dnevni Avaz izdvaja kako je Dinamo šokiran na svom terenu. "Šok na Maksimiru: Dinamo u osmoj minuti sudačke nadoknade ostao bez pobjede", navodi Avaz, ali srpski su mediji bili nešto intezivniji u prijenosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo prokockao povijesnu pobjedu. Felix Brych opet je najomraženiji čovjek na stadionu, ali ovoga puta Srbi su ti koji se raduju", piše Blic. No pitanje je zašto se Srbi raduju? Priča je zapravo zanimljiva. Hrvatska je zahvaljujući Dinamu ovim remijem preskočila Srbiju i Škotsku na Uefinoj ljestvici koeficijenata i na 17. je mjestu s koeficijentom 24,875. Srbi su na 24,750, a Škoti na 24,625. Ispred Hrvata su Ciprani (25,250), a Grci (25,300) drže 15. poziciju koja donosi dva mjesta u Ligi prvaka u sezoni 2021/22. U slučaju Dinamove pobjede Hrvatska bi dodatno pobjegla Srbima, a ovako im je sudac Brych pomkogao, iako je realno sve svoje odluke ispravno dosudio, ma što god neki pričali.

Kurir također ističe šokantnu završnicu, "Hrvati u šoku: Šahtar oteo pobjedu Dinamu u Zagrebu iz penala u 97. minuti", a najdalje u opisu utakmice na Maksimiru odlazi MozzartSport koji kaže kako je to bio pravi horor. "Kakav horor u Maksimiru: Dinamo prokockao 3:1 i europsko proljeće u sudačkoj nadoknadi", piše Mozzart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo