OGLASILI SE PRIOPĆENJEM / Dinamovi kadeti napadnuti u Osijeku: 'Sramotno je da djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti'

19.2.2024.
15:27
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo se na svojim službenim stranicama kluba oglasio priopćenjem u kojem oštro osuđuje napad koji se dogodio na njihovu U-16 momčad kada su gostovali u Osijeku.

Image
DESETKOVANI ŠPANJOLCI /

Betis u problemima: Zvijezda propušta uzvratnu utakmicu protiv Dinama?

Image
DESETKOVANI ŠPANJOLCI /

Betis u problemima: Zvijezda propušta uzvratnu utakmicu protiv Dinama?

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U-17 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playja, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača.

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež", objavio je Dinamo.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo