KAD SE NAVIJAČI VRAĆAJU NA TRIBINE HNL-A? / 'Ne može se pola utakmica istoga kola igrati s publikom, a pola bez'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Oglasio se povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni

8.6.2020.
17:54
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), najavio je u ponedjeljak u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" da će se uskoro navijači moći vratiti na stadione kako bi pratili sportska događanja.

"Od 12. ili 14. lipnja kreću natjecanja uz gledatelje na otvorenom, naravno uz epidemiološki okvir", izjavio je Capak za HRT. No, ta će se odluka vjerojatno primjenjivati od 29. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek nismo dobili konačnu odluku i upute kojima se klubovi trebaju voditi u organizaciji utakmica. Nadamo se da će ona uskoro biti službena i da će biti prilagođena na način da se u HNL-u počne primjenjivati od sljedećeg tjedna kako bi svi imali iste uvjete, jer nije opcija da se pola utakmica istoga kola igra s publikom, a pola bez. Također, klubovima treba najmanje osam dana da pripreme uvjete za organizaciju utakmice, a kakvi će oni biti znat ćemo kad dobijemo konačnu odluku. Konkretne mjere, kao i dozvoljeni broj gledatelja, ovisit će isključivo o procjeni epidemiologa", rekao je za Hrvatski radio povjerenik za natjecanje Prve HNL JosipBrezni.

Image

18.04.2012., Zagreb - Nakon 14. redovite sjednice Izvrsnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Udruge prvoligasa o zabrani odlaska gostujucih navijaca na prvenstvene utakmice Prve HNL odrzana je konferencije za novinare. Josip Brezni povjerenik za natjecanje Udruge prvoligasa odlazi iz HNS-a. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Prve utakmice polufinala Kupa i 27. kolo HNL-a u Hrvatskoj su nakon pauze zbog pandemije koronavirusa odigrane bez gledatelja, a ovo znači da bi navijači mogli s tribina pratiti utakmice 29. kola. To je dobra vijest i za Adria Tour koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru uz nazočnost najboljih tenisača iz regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo