KAD NOGOMETAŠI PROMIJENE SPORT: / Vidjeli smo svašta, od odbojke na pijesku, wrestlinga i jiu-jitsua do umjetničkog klizanja

Image
Foto: Red Bull Content Pool, Mihai Stetcu/Swatch Beach Volleyball Major Series/

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić sportski je fanatik pa osim što vrlo uspješno igra nogomet, nisu mu od sportova strani ni košarka, tenis, odbojka na pijesku...

2.7.2017.
8:00
Red Bull Content Pool, Mihai Stetcu/Swatch Beach Volleyball Major Series/
VOYO logo

Nije Perišić jedini nogometaš koji je mijenjao sportove. Neki su to činili iz zabave, a neki su i nakon nogometne karijere nastavili biti uspješni sportaši. Naveli smo neke od primjera

1. Santiago Canizares (reli)

Bivši vratar španjolske nogometne reprezentacije, Reala, Celte i Valencije, nakon što je zaključio nogometnu karijeru, posvetio se svojoj drugoj velikoj sportskoj ljubavi kao vozač relija. U tome je već sedam godina, a nedavno je ostvario prvu pobjedu, na reliju De la Ceramica u Valenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

2. Gabriel Batistuta (polo)

Argentinski gospodin u kopačkama, igrač koji je za reprezentaciju zabio 56 golova u 78 utakmica, u domovini se bavi povremenim igranjem pola, jednog od omiljenih nacionalnih sportova u Argentini.

Drži se daleko od nogometa za koji kaže da mu je bio "samo posao". Ostavio je veliki trag u Europi igrajući za Fiorentinu i Romu s kojom je bio prvak 2001., a zatim je prešao u Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

3. Miroslav Slepička (MMA)

Ovaj češki napadač jedno je od najgorih Dinamovih pojačanja u povijesti. Ali, u Miroslavu Slepički čuči borbeni duh pa se odlučio okušati u svijetu MMA borbi. Slavio je u prvom meču, suparnika je nokautirao za samo 84 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Paolo Maldini (tenis)

Legendarni branič Milana odlučio je zaigrati tenis u paru na challenger turniru u Milanu. Njegov prvi, a pokazalo se i posljedni meč na toj razini, došlo je vidjeti tisuću navijača, među njima i njegov bivši suigrač Nizozemac Clarence Seedorf te legendarni kapetan gradskog suparnika Intera Giuseppe Bergomi.

Maldini je izgubio u paru sa svojim trenerom Stefanom Landonijem (46) sa 6:1, 6:1. Za samo 42 minute s terena su ih pomeli Nizozemac David Pel i Poljak Tomasz Bednarek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon izgubljenog meča Maldini je objavio kako više neće igrati na ovoj razini, već samo rekreativno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Tim Wiese (wrestling)

Tim Wiese, nekadašnji vratar Kaiserslauterna, Werdera i Hoffenheima, koji je skupio šest nastupa za njemačku reprezentaciju se nakon uspješne nogometne karijere poželio baviti wrestlingom. Nabildao se do neprepoznatljivosti i uskočio u ring, ali The Machine se tamo nije dugo zadržao. Shvatio je da svijet kečerskih borbi koje su spoj hrvanja i glume, ipak nije za njega.

Image

6. Ilhan Mansiz (klizanje)

Nekadašnji turski nogometaš Ilhan Mansiz koji je reprezentaciji Turske donio treće mjesto na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji, napravio je možda i najveću preobrazbu i iz nogometnih kopački uskočio u klizaljke. S partnericom Olgom Bestandingovom, nastupio je i na Zlatnoj pirueti u Zagrebu, a sasvim se ozbiljno pripremao i za nastup na ZOI, ali do Sočija ipak nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

7. Bixente Lizarazu (jiu-jitsu)

Ovaj lijevi bek bio je neizostavni član francuske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog i europskog prvaka, a svoju je borbenost dokazao i izvan nogometnih terena. Francuz baskijskog porijekla postao je majstor brazilske vještine jiu-jitsu. Osim borilačkih sportova obožava i surfanje.

Image

8. Adam Gemili (atletika)

Ovaj Britanac ipak je puno poznatiji kao atletičar nego kao nogometaš, Njegova nadnaravna brzina uočena je dok je još bio u mlađim kategorijama nogometaša Chelseaja gdje je igrao na poziciji braniča. Nogomet je trenirao do 16. godine, a onda je ipak postao previše brz i uspješniji u atletici. Bio je europski prvak na 200 metara, osvojio europsko zlato u štafeti na 4x100 metara, a okitio se i naslovom svjetskog juniorskog prvaka na 100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo