JUVENTUS DOČEKUJE TOTTENHAM, CHIELLINI SVJESAN TEŠKOG ZADATKA: / 'Ne mogu zaustaviti Kanea, to se neće dogoditi'

Image
Foto: AFP

"Bit će teško zabiti jer su organizirani u obrani, ali uvijek igramo na gol više i želimo pronaći put do gola", nahvalio je Kane današnje protivnike

13.2.2018.
10:23
AFP
VOYO logo

Nakon dva mjeseca pauze vraća nam se Liga prvaka, a već u prvom kolu čeka nas veliki derbi između Juventusa i Tottenhama. Momčad Massimillijana Allegrija u velikom je nizu od čak 11 pobjeda, a niti londonska momčad nije ništa lošija - za poraz ne znaju posljednjih 12 utakmica.

'Pokušat ćemo ih pobijediti kao momčad'

Prvi dvoboj igra se u Torinu, a Juvnetusovo glavno oružje trebala bi biti obrana koja je predvođena Buffonom u tih posljednjih 11 utakmica primila tek jedan jedini gol. Ali s druge je strane HarryKane, jedan od najubojitijih napadača današnjice, a branič Giorgio Chiellini svjesan je opasnosti koja prijeti od njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kane je jedan od najboljih igrača na svijetu i nemoguće je da ga sam zaustavim. Nisam arogantan da pomislim tako nešto jer to se neće dogoditi. On zabija puno golova, ali i igra za momčad, što ga čini jako nezgodnim za svaku obranu", nahvalio je branič sjajnog protivnika pa dodao:

"Vjerujem da moramo protiv takvog igrača kao što je on odigrati timski i pokazati čvrstinu u obrani. No, naravno, ne igra tu samo Kane, što će nam stvoriti dodatne probleme ako budemo razmišljali samo o njemu. Primarni cilj nam je da ne primimo gol, ali to neće biti lako. Pokušat ćemo ih pobijediti kao momčad, neke bitke možete dobiti individualno, ali samo kao tim možete zaustaviti takvu momčad", prenosi ESPN Chiellinijeve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'10 minuta nisam osjećao nogu'

Naravno, Kane će biti glavna Pochettinova uzdanica, ali i on je svjesan da ga čeka jako težak posao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se, prvi put sam igrao od prve minute za Englesku i to baš protiv Italije. Nakon pet minuta imao sam duel s Chiellinijem, a sljedećih 10 minuta zbog toga nisam osjećao nogu. Bila je to prava dobrodošlica u svijetu reprezentativnog nogometa. Chiellini je nevjerojatan igrač i jedan od najboljih braniča posljednjeg desetljeća. Bit će teško zabiti jer su organizirani u obrani, ali uvijek igramo na gol više i želimo pronaći put do gola", nahvalio je Kane današnje protivnike za Daily Mail.

Hrvati heroji Juvea

A povijest je pokazala kako Juventusu Englezi doista leže - od 2o utakmica protiv momčadi s Otoka u Torinu, Stara Dama zabilježila je 13 pobjeda, pet remija i dva poraza. Ukupno su protiv Engleza igrali 46 puta te su upisali 18 pobjeda, 13 remija i 15 poraza uz gol razliku 56:50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni od junaka Juventusa bili su i Hrvati. Alen Bokšić je u sezoni 1996./97., u skupini Lige prvaka postigao pobjedonosni gol protiv Manchester Uniteda (1:0). Juventus je te godine otišao sve do finala, ali je u finalu s 3:1 bila bolja Borussia Dortmund. Mario Mandžukić bio je član Juventusove momčadi koja je u sezoni 2015./16. u oba susreta u skupini pobijedila Manchester City. Juve je u Torinu slavio s 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Mandžukić u 18. minuti. Slavila je Stara Dama i na Etihadu s 2:1, a Mandžukić je zabio izjednačujući gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici večeri Basel će se na svom terenu pokušati suprotstaviti zahuktalom Manchester Cityju koji ima ogromnih 16 bodova prednosti pred prvim pratiteljem u Premier ligi te se mogu posvetiti Ligi prvaka.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo