VIDEO: / Novi posrtaj Rakete i društva, Juve slavi, Valencia u očaju

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Europa lige.

3.4.2014.
23:33
VOYO logo

Ivan Rakitić sa Sevillom nije stigao do željenog pogotka u gostima i Porto na uzvrat u Andaluziju odnosi minimalnu prednost. Domaćin je mogao i uvjerljivije slaviti da vratnica nije zaustavila pokušaje Stevena Defoura i Ricarda Quaresme, a pobjedu Portu donio je Mangala pogotkom u 31. minuti susreta.

Pogodak je došao nakon što je dosuđen slobodni udarac na nekih 35 metara od gostujućeg gola, on je brzo izveden, lopta je došla do Quaresme koji gađa glavu Mangale za pokazat će se pobjedu Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je najbolju priliku propustila 15 minuta prije kraja susreta kada je pred golom domaćina vrlo slabo reagirao Kevin Gameiro. Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta, a Porto je susret završio s desetoricom na travnjaku zbog dva žuta kartona Fernanda.

Čvrsta Juventusova obrana odradila je sjajan posao na gostovanju kod Lyona gdje je Juventus upisao pobjedu 1:0, po četvrti put u pet susreta u Europa ligi nije primio pogodak, a pobjedu mu je donio branič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša vijest za Juventus je ozljeda Carlosa Teveza koji je morao napustiti igru u 55. minuti, a čini se kako riječ o ozljedi prepona, no treba pričekati za konačnu dijagnozu. U utakmici s malo prilika odluka je pala u 85. minuti kada Lyonova obrana nije dobro reagirala što je kaznio Bonucci i iz blizine pogodio mrežu.

S velikim nadama četvrtfinale je dočekao Alkmaar koji je ugostio Benficu, međutim gosti su se pokazali kao kvalitetniji protivnik i u Lisabon odnose identičnu prednost kao Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Benfici donio je Eduardo Salvio u 48. minuti koji je dobro reagirao na odbijenu loptu domaćeg vratara poslije pokušaja Oscara Cardoza. Salvio je imao lagan posao i osigurao je vrijednu prednost svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuvjerljiviji bio je Basel koji je na svom travnjaku nadigrao Valenciju i slavio s visokih 3:0. Švicarci su dva puta u kratkom razdoblju šokirali Valenciju u prvom dijelu da bi do trećeg pogotka stigli u sudačkoj nadoknadi susreta stavivši tako goste u vrlo tešku poziciju.

U posljednjih deset minuta prvog dijela Matias Delgado dva puta je slao Vicentea Guaitu po loptu u mrežu. Prvo je u 34. minuti lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora, a zatim je četiri minute kasnije Valentin Stocker obavio većinu posla, pronašao Delgada koji iz blizine ne griješi i zabija za 2:0. Valencia je pokušavala doći barem do jednog pogotka, međutim na kraju je primila i treći iz kontranapada koji je završio Stocker za veliko slavlje domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto - Sevilla 1-0 (Mangala 31)

Olympique Lyon - Juventus 0-1 (Bonucci 85)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AZ Alkmaar - Benfica 0-1 (Salvio 48)

Basel - Valencia 3-0 (Delgado 34, 38, Stocker 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo