BEZ GOLOVA NA MAKSIMIRU / Juniori Dinama ispali iz Lige prvaka mladih: Napadač Modrih dobio crveni karton

Image

Juniori Dinama remijem 0-0 protiv Basela na Maksimiru u 2. kolu oprostili su se od Lige prvaka, jer tako nisu uspjeli nadoknaditi 0-2 iz prve utakmice

29.11.2023.
15:55
VOYO logo

Plavi su u trećoj minuti zaprijetili golu Basela, kako bi što prije zabili rani pogodak da preokrenu dvomeč u svoju korist. Golman švicarskog prvaka je lako ukrotio pokušaj. Nakon udarca iz kuta u devetoj minuti, lopta se odbila do Vilima Geca, koji puca iznad gola. Par minuta kasnije je i Baković zaprijetio iz daljine, ni on nije stvorio veliku opasnost.

Image
HRVATSKI KUP /

Lokomotiva izbacila Vukovar i postala šesti klub koji je izborio četvrtfinale

Image
HRVATSKI KUP /

Lokomotiva izbacila Vukovar i postala šesti klub koji je izborio četvrtfinale

Pobjeglo je brzonogo krilo švicarskog prvaka obrani mladih dinamovaca, nakon čega ga je Ivan Cvetko srušio i dobio prvu javnu opomenu na susretu. Teško Dinamo probija dvostruki blok Basela koji sjajno brani dva gola razlike iz prvog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasno je zaprijetio Ritter u 36. minuti nakon kontranapada Basela, prohujalo je uz lijevu stativu Klarinovog gola. Ritter je samo nekoliko minuta kasnije imao sa sedam metara najbolju priliku Basela u prvom dijelu, ni taj udarac nije pronašao okvir gola.

Negodovanje gledatelja

Negodovanje oko 500 gledatelja na glavnom terenu Maksimira moglo se čuti nakon što je Zlatan Koščević završio u bilježnici glavnog suca zbog neopreznog skoka prema vrataru gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u odnosu na prvo poluvrijeme još bolje otvorio nastavak susreta, a Koščević je nakon odbijene lopte poslije udarca iz kuta pucao u blok sa pet metara. Nakon toga su Modri dva puta iz solidnih situacija gađali točno u vratara gostiju Fajfera.

Koščević je napravio drugi prekršaj na vrataru gostiju i zaradio svoj drugi i isključujući žuti karton. Zlatan je jedan od najboljih strijelaca u povijesti dinamove škole nogometa, u kojoj su igrali brojni talenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kayombo je po tko zna koji put pretrčao dinamove braniče, a iz velike prilike pucao je točno u Klarina. Ubrzo je u 84. minuti Klarin sjajno reagirao na novi pokušaj Kayomba, koji brzim nogama koristi prostor što mu se otvara iza leđa obrane.

Jednostavno lopta nije htjela u gol na ovom susretu, Vrbančić je ubacio za Miljaka, koji glavom puca pored lijeve stative. U sudačkoj nadoknadi je i drugi put glavom pored gola pucao Miljak, što je bila posljednja prilika na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav juniora Dinama za dvoboj s vršnjacima iz Basela: Klarin; Pavlek, Ruškovački, Cvetko, Graonić; Kujundžić, Baković; Gec, Vrbančić, Majić; Koščević

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo