Junak otkriva: 'Nije lako, oni igraju za kilo banana!'

Ako se iz 'buketa' sjajnih hrvatskih malonogometaša može izdvojiti jedno ime koje je najzaslužnije za pobjedu protiv Ukrajine i naš prolaz u polufinale, onda je to definitivno vratar Ivo Jukić.

8.2.2012.
10:07
VOYO logo

Čuvar mreže splitskog Brodosplita Ukrajincima je skinuo čak tri od četiri šesterca. Otkrio je svoju tajnu.

"Dvije su škole, brazilska i španjolska. Brazilci se bacaju kao na velikom nogometu, Španjolci se postavljaju. Ja sam pobornik španjolskog stila i za sada mi dobro ide."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jukić posjeduje sjajne reflekse, ali kako kaže, najbitniji su kvalitetni golmanski treninzi.

"Golmanski treninzi u malom nogometu su specifični. Primjerice, trener reketom ispucava teniske loptice prema golu, potom čini isto samo s lopticama koje krivo odskaču, elastičnim gumama vam vežu ruke i noge za stative, kako bi poboljšali brzinu i reflekse. Dosta je zanimljivo ali i naporno, a neki koriste i top koji ispucava teniske loptice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se Ivo i svojih početaka.

"Sa sedam godina sam počeo u Hajduku, potom sam branio u Solinu, GOŠK-u, no s 15 godina dobio sam priliku prijeći u mali nogomet, zvali su me u Brodosplit, gdje su igrali Tomičić, Delpont, Jarni. Nisam se puno mislio, Mato Stanković mi je bio prvi trener, s 18 sam ušao u reprezentaciju i tu sam već deset godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako je propala prilika za nešto veću zaradu.

"Imao sam prigodu otići u Kazahstan, trebao sam zarađivati 10.000 dolara mjesečno, no manager mi je, kad sam stigao, rekao da je njegov dio 60, umjesto 10 posto. Brzo sam odustao i vratio se kući."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jukić se nada kako bi mogao zaigrati u jednoj od najjačih liga, no situacija na malonogometnom tržištu nije bajna, kaže.

"Prije se moglo zaraditi vani, ali poplava je Brazilaca, koji dolaze igrati za 'kilo banana''. Zato je ograničen broj stranaca. Iako sam glasao protiv ulaska u EU, svima će nam biti lakše postanemo li dio Europe", istaknuo je za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo