JOŠKO VLAŠIĆ / 'Pušnik je bio promašaj Kosa. Hajduk takve trenere ne zaslužuje, a to što su njegovi ljudi tada govorili o Nikoli ne služi im na čast'

Joško Vlašić gostovao je u studiju Net.hr-a i jedna od tema našeg dugog razgovora bio je period Nikole Vlašića u Hajduku kad je trener Bijelih bio Marijan Pušnik

23.9.2022.
18:37
VOYO logo

Ovog smo tjedna u studiju Net.hr-a ugostili Joška Vlašića, jednog od najboljih i najplodnijih hrvatskih trenera ikad, oca velike Blanke i Nikole Vlašić, hrvatskog reprezentativca u kojeg Zlatko Dalić itekako vjeruje i koji je bitan.

'Kos je debelo falio s Pušnikom'

U dugom i opsežnom razgovoru s njim, koji je trajao skoro sat i pol, Joško nam je govorio i o periodu kad je Slovenac Marijan Pušnik bio trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠKO VLAŠIĆ /

Životni intervju u studiju Net.hr-a: 'Blanki su govorili da više nikad neće skakati, a odluka Gončarenka da Nikola igra bliže golu je bila stravična'

Image
JOŠKO VLAŠIĆ /

Životni intervju u studiju Net.hr-a: 'Blanki su govorili da više nikad neće skakati, a odluka Gončarenka da Nikola igra bliže golu je bila stravična'

Nikola je kao mladi nogometaš figurirao kao stalni član udarne postave u Hajduku, ali taj period pod vodstvom Pušnika nije bio dobar, nije Nikoli baš išlo. Prema Jošku njegov sin je bio pretreniran, hormon stresa mu je bio iznad granica.

"To jednostavno nije bilo dobro, Kos je debelo falio s Pušnikom. U to vrijeme Nikolina cijena je drastično pala. Njegove sposobnosti su pale. On je u jednom trenutku bio pretreniran. Te metode jednostavno nisu bile dobre i u tom smislu taj period je po tome bio poznat. To nije bilo to. Trener je ključna figura, kamoli ne kod mladog nogometaša. Hajduk ne zaslužuje takve trenere, može on biti trener negdje drugdje ali nije u tom smislu. Ako budem jednom izdao knjigu sve će se jasno taksativno vidjeti, to pismo koje sam ja njemu napravio u petak uoči odlaska u Rio s Blankom, jedno pismo eksplicitno i tako te neke njegove ljude koji su tu dolazili, razvikani po Ljubljani itd", govori nam Joško Vlašić i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U mnogočemu je tu bilo propusta'

"To nije baš bilo dobro i ti njihovi postupci nisu im služili na čast. Govorili su da Nikola nema dobru tehniku trčanja, pa sam morao...", kazao nam je Joško Vlašić koga smo upitali, prekinuli odmah i upitali to je sve Pušnik govorio?

"Ne Pušnik, nego ti neki njegovi pobočnici koji su dolazili iz Ljubljane. Neke stvari su tu bile totalno... U mnogočemu je bilo propusta i u mojoj knjizi je to do detalja napisano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte taj trenutak u priloženom videu od 01:12.27 do 01:14.35.

Pušnik proveo na klupi Hajduka samo 6 mjeseci

Podsjetimo, Marijan Pušnik dobio je otkaz u Hajduku 1. prosinca 2016., nakon što je Hajduk u gradskom derbiju na Parku mladeži nakon produžetaka izgubio u četvrtfinalu hrvatskog Kupa od Splita 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Pušnik je u Hajduk došao početkom lipnja iste godine i u 26 službenih utakmica ostvario 16 pobjeda, pet neriješenih ishoda i pet poraza. Hajduk se u vrijeme kad je dobio otkaz borio za treće mjesto HNL-a s Osijekom i svi snovi o trofeju ispadanjem iz Kupa za Splićane su bili pali u vodu.

'Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici, navijačima Hajduka. Ugovor je džentlmenski raskinut, rastavljamo se prijateljski, a ja ću uvijek ostati dio cijele ove priče, Hajdukov navijač', kazao je bio tada Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo