JOSE MOURINHO 'PLJUNUO' U LICE ABRAMOVIČU: / 'Plati me i otići ću iz kluba'

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Kad se Jose Mourinho sukobio sa dva igrača seniorske momčadi Chelsea nakon što je izgubio od West Hama Slavena Bilića 2:1 24.

18.12.2015.
11:59
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Ova njegova rečenica jako je odjeknula klubom, razočarala Abramoviča i stavila u stupanj pripravnosti odvjetnike koji zastupaju pravne interese kluba sa Stamford Bridgea. Mourinhov otkaz od tada je u planu, a potvrđen je jučer poslijepodne nakon sastanka sa predsjednikom kluba Bruceom Buckom i direktorom Eugeneom Tenenbauom u glavnoj zgradi trening kampa Chelsea. Čelnici aktualnog engleskog prvaka više nisu htjeli tolerirati ne samo loše rezultate, već i njegovo bahato ponašanje prema svima u klubu, s kojim je narušavao ionako lošu atmosferu u momčadi.

Mourinhov zahtjev za isplatom odštetne klauzule u visini od više od 40 milijuna funti, usvojen je i to je bio kraj još jedne Mourinhove avanture na Stamford Bridgeu, a tada je i službeno počeo "rat" između Special Onea i čelnika Chelsea. Kad je nezavisna disciplinska komisija engleskog nogometnog saveza kaznila Mourinha u susretu protiv Stoke Cityja (poraz 1:0) 7. studenog ove godine, Mourinho je na sastanku sa Abramovičem nakon sraza i sam kazao kako mora prestati kritizirati suce i svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRLJAVI VEŠ IZAŠAO NA VIDJELO: /

'Njegove budalaštine su bile previše'

Image
PRLJAVI VEŠ IZAŠAO NA VIDJELO: /

'Njegove budalaštine su bile previše'

Abramovič je izgubio toleranciju na Mourinhove ispade

Abramovič je uvijek imao visok prag tolerancije na njegove ispade u javnosti i tijekom utakmica, ali to su bili trenuci kad je Mourinho osvajao trofeje. No, s dolaskom loših rezultata na Stamford Bridge, tolerancija je nestala i Abramovič je jasno dao do znanja da njegov dojučerašnji miljenik mora pokazati dostojanstvo i u porazima.

"Sudac je napravio pogrešku, linijski sudac je također pogriješio, ali to je nogomet", servirao je svoj igrokaz Mourinho za javnost nakon utakmice sa Bournemouthom, u kojoj je pobjednički pogodak Glenna Murraya označio kao gol postignut iz zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Mourinho je nikako nije znao prihvatiti poraze i uvijek je tražio krivce u sucima, igračima, a rijetko kad u sebi. Abramovič je sve više kuhao zbog toga, a njegova čaša strpljenja prelila se kad je nakon poraza od Leicestera 2:1 u posljednjem kolu Premiershipa optužio igrače da su ga izdali, aludirajući na to da su se kapetan John Terry i Kurt Zouma isključili iz utakmice i dopustili da Jamie Vardy zabije vodeći gol na utakmici u 38. minuti dvoboja.

Klub pokušao smiriti strasti

Klub nije znao što napraviti u tom trenutku, iako je sve radio iza leđa Mourinhu kako bi zaštitio igrače. Chelsea je, doduše, pokušao smiriti tenzije između igrača i Mourinha, ali podjela u svlačionici na "njih" i "njega" jednostavno je bila prevelika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curtouis, Ramires i kapetan Terry bili su dovedeni do krajnjih granica, ali Abramovič je samo htio da Mourinho probudi momčad. Radije to, nego da ga gleda kako pati. Na kraju balade, Abramovič je izgubio igrače , a onda se odrekao Mourinha.

Pukla ljubav

Ljubav je pukla, igrači su potpuno pali u igri, loši rezultati zavladali su Stamford Bridgeom. Iako se možda čini kako je Chelsea izgubio odlaskom Mourinha, sad kad su na površinu iscurile neke stvari jasno je da nije baš tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je otišao iz kluba, a sa njim su otišle frustracije i ogorčenje igrača i struke zbog, ponajviše, njegovog ponašanja. Sad se postavlja pitanje, hoće li se Chelsea konsolidirati i pobjeći sa dna ljestvice ili je Mourinho napravio nepopravljivu štetu u svlačionici. To ćemo, naime, vidjeti u tjednima koji slijede.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo