ŽENSKI NOGOMET / Još jedan najveći hrvatski derbi u najavi: Dinamovke čekaju Hajdučice u Prvoj ligi

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Od sljedeće sezone mogli bi dobiti još jedan derbi i to između nogometašica Dinama i Hajduka. Naime, pobjedom 3-1 nad Goricom, Splićanke su osvojile skupinu A u 2. HNLŽ.

17.5.2022.
19:11
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Jednu od najzanimljivijih HNL sezona posljednjih godina zaključit će Dinamo i Hajduk u subotu na Maksimiru s početkom u 20 sati. Iako je Dinamo osigurao prvo mjesto, a Hajduk drugo i rezultatski je susret potpuno nevažan, najveći hrvatski derbi je uvijek posebna utakmica.

Image
Posljednje kolo HNL-a /

Pomaknut termin odigravanja derbija Dinama i Hajduka! Neće biti paralelnog odigravanja više utakmica

Image
Posljednje kolo HNL-a /

Pomaknut termin odigravanja derbija Dinama i Hajduka! Neće biti paralelnog odigravanja više utakmica

Od sljedeće sezone mogli bi dobiti još jedan derbi i to između nogometašica Dinama i Hajduka. Naime, pobjedom 3-1 nad Goricom, Splićanke su osvojile skupinu A u 2. HNLŽ. Za ulazak u 1. HNLŽ igrat će protiv ŽNK Viktorija iz Slavonskog Broda, predstavnica iz skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, nogometašice Dinama su trenutno trećeplasirana ekipa 1. HNLŽ iza ŽNK Split i ŽNK Osijek. Osječanke su braniteljice naslova, a prošlosezonska titula im je bila ukupno 23. u domaćem prvenstvu. Od sezone 2006./2007. nanizale su 12 naslova zaredom, zatim su prepustile dominaciju Splitu na dvije godine pa opet vratile titulu u Grad na Dravi. Trenutno, dva kola prije kraja, Splićanke imaju tri boda više od Osječanki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbu za prvo mjesto već bi se sljedeće sezone mogle umiješati i Dinamovke koje su ove sezone u dva navrata pobjeđivale Split te jednom Osijek. Pokazale su da se razlika u kvaliteti sve više smanjuje, a na posljednjem okupljanju hrvatske ženske nogometne reprezentacije imale su pet svojih igračica: Niku Petarić, Anu Filipović, Leu Zdunić, Anu Bartolović i Helenu Spajić. Split ih je također imao pet. Na popisu izbornika Nenada Gračana bile su Stephanie Bukovec, Antonia Dulčić, Lucia Domazet, Katarina Pranješ i Fatjesa Gegollaj, a iz Osijeka Maria Kunštek i Anela Lubina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni veliki derbi sljedeće sezone između ŽNK Dinamo, koji je osnovan u lipnju 2016., i ŽNK Hajduk, koji na ljeto slavi prvi rođendan, mogao bi biti odlična promocija za ženski nogomet u Hrvatskoj i približavanje istog široj javnosti. Već su se susretale ove sezone u mlađim kategorijama, a možda je vrijeme i za seniorsku razinu.

ŽNK Hajduk i ŽNK Viktorija igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u 1.HNLŽ u nedjelju s početkom u 18 sati. Uzvrat je sedam dana kasnije u Slavonskom Brodu. Pobjednička ekipa direktno ulazi u Prvu ligu, a poražene će razigravati sa sedmom ekipe 1.HNLŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo