Johan Cruyff javno razotkrio Josea Mourinha!

Johan Cruyff javno je nakon subotnjeg El Clasica napao Josea Mourinha zbog kukavičke igre na San Bernabeu.

18.4.2011.
14:56
VOYO logo

Bivša zvijezda Barcelone, a danas 64-godišnji trener oštrim se riječima osvrnuo na taktiku koju je Jose Mourinho postavio protiv Barcelone u subotnjem 1:1 remiju Reala na Camp Nou. Cruyff je Portugalca etiketirao kao 'negativca koji odlazi u ekstrem'.

"Njegova taktika sa sedam obrambenih igrača bila je veliki kompliment Barceloni", izjavio je Cruyff za nizozemski De Telegraaf te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je utakmica pokazala da je Jose Mourinho negativan trener. To je čovjek kojemu je bitan samo rezultat, a ne mari za nogomet. Očito, trebalo mu je ohrabrenje za sljedeće tri utakmice protiv Barcelone. Veliki poraz bio bi za njega strašan udarac prije okršaja u Kupu Kralja u srijedu i dvije utakmice u polufinalu Lige prvaka. Unatoč svemu, njegova odluka da na teren izvede sedam braniča zaista je bila ekstremna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god opravdano zvučale kritike Barcelonine legende, treba reći i da je to taktika koja je Mourinhu već dala rezultate protiv Barcelone, kada je s Interom prošle sezone osvojio Ligu prvaka, preskočivši u polufinalu baš Messija i društvo.

Cruyffu, međutim, smeta i činjenica da je Real legija plaćenika, dok je većina Barçinih genijalaca potekla upravo iz njihove slavne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fascinantno je vidjeti kako Barcelona igra s osam igrača koji su potekli upravo u njenoj nogometnoj akademiji, dok Real ima samo jednog taklvog igrača u svojoj momčadi. Te različitie filozofije dvaju klubova se vide i na terenu", zaključio je Cruyff priču o 'Joseu i plaćenicima'.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201104170272006 arti-201104160386006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo