Dinamovac u suzama procijedio: 'Pa kako, zašto...?'

Tužna vijest o smrti Ivana Turine pokosila je svlačionicu Dinama, čiji je nesretni hrvatski vratar nekoć bio član. Ipak, najteže od svih tragičnu vijest doživio je Jerko Leko.

2.5.2013.
16:38
VOYO logo

"Ne, ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Pa kako, zašto...? Za utakmice Barcelona – Bayern cijelo smo se vrijeme dopisivali SMS-om, kad je utakmica završila, otišli smo na spavanje. I kad sam se probudio, dočekala me ta užasna vijest...", istaknuo je Leko, Turinin kum i najbolji prijatelj.

Leko je znao da je Ivan imao srčanu manu, ali ističe kako posljednjih 15 godina nije imao nikakvih problema po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnje vrijeme nije, koliko ja znam. No, sjećam se da je prije 15-ak godina imao nekih teškoća, ali to je bilo riješeno i normalno se bavio profesionalnim sportom. Nikad mi se nije požalio da ima zdravstvenih problema", otkrio je uplakani Leko jecajućim glasom, javlja Večernjak.

O Ivanu Turini progovorio je i njegov bivši kolega u Modrom dresu, Tomo Butina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio mi je jedan od najboljih prijatelja. Što da kažem? Obitelj i ja plačemo cijeli dan. Treba nam vremena... Molit ćemo se za njega. Pričao sam s njim jučer četiri puta. Razgovarao sam s njim sinoć, a prijatelj me jutros nazvao i pitao jesam li čuo za Ivana. Odgovorio sam da to nije moguće, pa jučer sam razgovarao s njim", rekao je šokirani Butina i otkrio po čemu će pamtiti svog prijatelja:

"Po osmijehu, uvijek se smijao. Bio je pozitivan i pun energije. Nedavno sam gledao slike u obiteljskom albumu i na svakoj je bio nasmijan. Po tome ću ga pamtiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U velikoj boli i šoku javljamo da je vratar Ivan Turina preminuo u noći sa srijede na četvrtak. Ivan je iznenada preminuo u snu i nema sumnji u eventualno počinjenje zločina. 32-godišnji vratar je stigao u AIK tijekom ljeta 2010 iz Dinama, a tijekom priprema, koje su se u veljači odrađivale u Portlandu, Ivan je pristao na produljenje ugovora do 2016. godine. Izražavamo sućut njegovoj supruzi, djeci, obitelji i prijateljima. AIK je obavijestio sve igrače i zaposlenike o tragičnom događaju i molimo sve da obitelji dopusti da tuguje u miru", stoji u priopćenju Turininog kluba.

Oglasili su se i navijači rivala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznali smo tragičnu vijest da je AIK-ov vratar Ivan Turina umro. Mlad čovjek je napustio ovozemaljski život prerano, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvoje djece. U ovakvim trenucima rivalstvo stavljamo sa strane i upućujemo sućut njegovoj obitelji i svim članovima i navijačima AIK-a diljem zemlje", piše u priopćenju navijača Djurgårdena Jarnkaminerna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo