JEDNOSTAVNO SI NE MOGU POMOĆI: / Srbi se naslađuju iz nevjerojatnog razloga: 'Hrvati nam gledaju u leđa'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Iako je Hrvatska svjetski doprvak, kada je u pitanju klupski nogomet ona ne pripada eliti

17.10.2019.
12:58
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Moramo priznati pomalo je i neobična reakcija srpskih medija na ljestvicu koju je objavio "East Stand" na svojem Twitter-profilu. Naime, objavljena je ljestvica "maih" zemalja s najviše predstavnika u "ligama petice", a pro samom vrhu tog popisa nalaze se i Hrvatska i Srbija. Dakako, susjedima je jako važno na kojem se mjestu nalazi koja od ove dvije države pa nisu propustili to prenaglasiti.

Blic je objavio članak s naslovom "Jesu viceprvaci sveta, jesu skuplji, a ipak nam gledaju u leđa! Nogometna elita više cijeni Srbe od Hrvata", a u članku naglašavaju kako je njihova država nazadovala za jedno mjesto, dakle sada su drugi, ali je zato preskočila Hrvatsku koja je pala za dvije pozicije i sada je četvrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's coach Zlatko Dalic gestures during a press conference at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 14, 2018 on the eve of the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)

Golema razlika

Ljestvica je to koja ne uzima u obzir igrače iz "lige pet", već samo one iz uvjetno rečeno "manjih" država poput Hrvatske, Danske, Austrije, Poljske, Srbije... Iako je Hrvatska svjetski doprvak i daje najboljeg igrača svijeta Luku Modrića, kada je u pitanju klupski nogomet ona ne pripada eliti, kao niti ostali na ovoj listi. Ipak, susjedima je ovo bio dobar povod da upute koju sitnu provokaciju, iako je sasvim nepotrebna jer kako bi bilo da hrvatski mediji svaki put kada izađe neka relevantnija ljestvica, poput recimo FIFA-ine, pišu da su Srbi sramotno nisko i miljama daleko iza Hrvatske. Malo blesavo zar ne?

Dobro, kad smo već tu i pišemo o spomenutoj ljestvici igrača malih zemalja u "ligi pet", spomenimo kako je na prvom mjestu Austrija koja ima najviše igrača u Bundesligi, zatim su, eto daleko ispred Hrvatske, Srbi sa 36 igrača, od kojih najviše imaju u Serie A, njih 12. Slijedi Danska s 30 igrača i najviše u Bundesligi, a onda su tek, na niskom četvrtom mjestu, doprvaci svijeta s mizernih 28 igrača, a većina njih igra u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo