utakmica života / Jedna od najljepših hrvatskih sportskih priča: Nikola Pokrivač dobio bitku s opakom bolešću i vratio se na travnjak

Nogometaš Slaven Belupa Nikola Pokrivač definitivno je jedna od najljepših hrvatskih sportskih priča. Dobio je bitku s opakom bolešću, vratio se na travanjak pa pogotkom okrunio veliku pobjedu protiv Rijeke i plasman u finale Kupa

8.4.2016.
19:14
VOYO logo

Ožiljak na vraatu kao podsjetnik na najtežu utakmicu života. Rak limfnih žlijezda dočekao je Nikolu Pokrivača uoči prvih nastupa za izraelski Maccabi Petah. Devet mjeseci kasnije i s uspješno izborenom borbom iza sebe, Nikola proživljava novi početak.

"Kada sam saznao o čemu se radi točno, mislim da mi je nogomet odmah pao u drugi plan, nije mi uopće ništa više bilo bitno osima zdravlja. Najteže mi je bilo onih pet šest dana kad sam čekao, znao sam da imam nešto, ali nisam znao šta je", rekao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak na teren nije bio nimalo lagan. Više od 10 kilograma Nikola je skinuo za vrijeme priprema, a potpuno je zablistao emotivnim pogotkom u Kupu protiv Rijeke koji je Slavenu osigurao finale.

"Prije samo nekoliko mjeseci pomislio sam da više nikada možda neću zaigrati nogomet, a eto sada zabio sam možda najbitniji pogodak za Slaven Belupo u ovoj sezoni i mogu reći da sam presretan zbog tog gola i još možda više zbog plasmana u finale Kupa", tvrdi Pokrivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo će ga čekati još jedan poznati mu klub. Protiv Dinama, tvrdi, bit će emotivno, ali popusta nema.

"Nemamo se kog bojati, to smo pokazali i protiv Rijeke, gdje nam nitko nije dao neke velike šanse protiv Rijeke i eto, dobili smo ih tri nula, to ne može biti slučajno tako da eto, sad s druge strane je Dinamo, što, opet moj bivši klub i još jedna motivacija više", priznao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada je bilo najteže, Nikola nije mogao odustati zbog jedne, kako kaže, najbitnije osobe u životu.

"Motivacija mi je bila moja mala Nika koja se rodila. Zahvalan sam svima koji su bili uz mene i dragom Bogu koji je htio da, eto, mogao je odlučiti da ode u drugu stranu, ali eto ipak je odlučio da bude na mojoj strani sve", rekao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je bilo na njegovoj strani u utakmici života koju je završio s najvećom ocjenom, ocjenom deset.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo