U RUSIJI IM JE BILA MAMA, SESTRA, PRIJATELJICA: / Jedina žena na klupi Vatrenih: Jednu stvar ću pamtiti dok sam živa

Image

Žena na klupi Vatrenih vrlo brzo je privukla pažnju svjetskih medija

22.7.2018.
19:55
VOYO logo

Svjetski mediji su već dugo prepuni čestitki, analizi, divljenja, prepirki oko toga je li 'ono' zaista bio penal ili nije, a kad je riječ o igri hrvatske nogometne reprezentacije i njihovom putu do medalje u Rusiji, ujedinjeni su: momcima treba skinuti kapu do poda.

Independent ju primjetio

No, prepoznali su strani mediji, poput britanskog Independenta, kako tu kapu treba skinuti i Ivi Olivari, tim menadžerici 'vatrenih'. Zadužena je za cjelokupnu logistiku kao i planiranje putovanja, no ona je mnogo više, ona je mama, sestra, prijateljica. O svojem poslu u reprezentaciji govorila je za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći uspjeh hrvatskog sporta

"Doživjeli smo najveći uspjeh hrvatskog sporta. Tu nema dvojbe, doček u Zagrebu, a potom i u svim gradovima, krunski je dokaz toga. Imali smo u prošlosti neizmjernu sreću i zadovoljstvo svjedočiti brojnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali ovaj uspjeh koji je naša nogometna reprezentacija ostvarila ravan je svjetskom čudu. Bilo je to ostvarenje svih naših snova, ali i snova svih hrvatskih građana.", rekla je Olivari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najemotivniji trenutak

"Najemotivniji je bio plasman u finale, kada su dečki ostvarili ono čemu smo se svi potajno nadali kada smo se plasirali u polufinale. Slavili smo svi zajedno duboko u noć i to je večer koju ću pamtiti dok sam živa. Jednako su mi dramatični bili jedanaesterci i protiv Danske i protiv Rusije. Oni sa slabim srcem ne znam kako su to preživjeli. Srećom, dobro je završilo.", naglasila je.

O Zlatku Daliću

"Nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu i onog nesretnog poraza od kasnijeg europskog prvaka momčad je dulje vrijeme prolazila kroz izuzetno teško razdoblje. Vladala je iznimno negativna atmosfera koju je sustavno pumpao jedan dio javnosti. Sve te okolnosti bile su izuzetno teške i neminovno su se negativno odrazile na sve. Izbornik Dalić uspio je konsolidirati momčad i postigao je povijesni uspjeh. Mislim da je za cijelu momčad ključna bila utakmica protiv Danske, u kojoj je bilo dosta grča zbog činjenice da 20 godina nismo pobijedili u eliminacijskoj utakmici. Kada smo prošli tu prepreku, svima je bilo jasno da Hrvatska može daleko.", istaknula je menadžerica Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je osjećajan, ali direktan

Koliko ga ja znam, rekla bih da je osjećajan. Svi ste vidjeli njegove suze nakon jedanaesteraca na utakmici protiv Rusije, kada nije mogao zajedno s nama na terenu gledati posljednji Rakitićev udarac. Jednostavno su ga preplavile emocije. Takav je prema igračima. Direktan, ali i odlučan. U momčadskom sportu autoritet i hijerarhija moraju se poštovati, stoga nisam bila iznenađena odlukom izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostanak izbornika

"Naravno da bih voljela da se suradnja nastavi. Kao i sa svim dosadašnjim izbornicima, i s izbornikom Dalićem od prvog dana izvrsno surađujem. Mislim da svi zajedno možemo ostvariti još puno dobrih rezultata.", poručila je.

Žena na klupi Vatrenih

"Prvi put na klupu A reprezentacije sjela sam na Europskom prvenstvu u Francuskoj odlukom izbornika Ante Čačića, koji me priključio stručnom stožeru. Uz veliko uzbuđenje to je za mene prije svega bila odgovornost i velika čast. Tako je i dandanas. Nisam previše o tome razmišljala gledajući kroz prizmu činjenice da sam žena pa je to, kao, nešto neobično, no tijekom ovoga Prvenstva shvatila sam da je u mnogim zemljama to doživljeno kao svojevrstan fenomen. Drago mi je ako sam i jednoj djevojci svojim primjerom dala motiv da se u životu bavi onim što voli, neovisno o predrasudama okoline. Ponavljam, drago mi je što u HNS-u takvih predrasuda nije bilo.", zaključila je Olivari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo