S NJIM NEMA ŠALE / Jedan od najboljih trenera u povijesti bio je nemilosrdan: Teško kaznio osoblje zbog bizarne greške

Image
Foto: AFP

Škotski strateg stekao je reputaciju i slavu na klupi Manchester Uniteda, a sada je otkrivena i njegova 'tamna' strana

19.8.2023.
19:10
AFP
VOYO logo

Sir Alex Ferguson je po mnogima najveći trener u povijesti nogometa. Tijekom zvjezdane karijere na čelu Uniteda, Ferguson je osvojio 38 trofeja u svom 26-godišnjem mandatu. Bez obzira na veličinu, prema svom osoblju je bio nemilosrdan pa je tako jednom kaznio osoblje kluba s tjednom plaćom jer je propustio vlak.

Image
PUKLA LJUBAV /

Mourinho bijesan na nekadašnjeg najdražeg Srbina: 'On je taj koji treba nešto reći, izdao nas je'

Image
PUKLA LJUBAV /

Mourinho bijesan na nekadašnjeg najdražeg Srbina: 'On je taj koji treba nešto reći, izdao nas je'

Jedan od njegovih bivših pomoćnika, Rene Meulensteen, nedavno se prisjetio incidenta u kojem su on i ostali članovi osoblja kažnjeni s tjednom plaćom jer je Ferguson propustio vlak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada smo putovali na gostovanja u Premier ligi, uvijek bismo krenuli dan prije popodne, nakon što smo trenirali ujutro. Obično bismo uskočili u vlak u Wilmslowu gdje smo imali dva vagona prve klase za sebe. Uvijek bih dijelio stol sa šefom, koji je sjedio nasuprot mene, i Simonom Wellsom, koji je sjedio do mene.

Međutim, tog smo dana trebali krenuti s stanice Macclesfield. Inače bismo šef i ja dijelili vožnju, ali ne ovaj put. Dok sam čekao na stanici, nisam ga nigdje vidio, pa sam pomislio da je sigurno uskočio negdje drugdje. Kad sam ušao u vlak, samo je Simon bio na svom mjestu. ‘Gdje je gazda?’, upitao sam. 'Nema pojma', rekao mi je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo Kevina, dirigenta, je li ga vidio. ‘Ne, nisam ga vidio.’ Ustao sam i otišao do sljedećeg vagona da vidim je li ga Mick [Phelan] ili bilo tko drugi vidio. Također su rekli ne.”

Tada je Albertu pomoćniku zazvonio telefon. Bio je to šef! ‘Alberte, gdje si dovraga?!’, ljutio se preko telefona. 'Na putu smo za London, šefe, gdje si ti?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na parkiralištu na stanici Macclesfield, propustio sam prokleti vlak! Gledao sam konjske utrke na mobitelu i zaboravio koliko je sati!’ Svi smo se raspalili, ali šefu je to bilo manje zabavno, što smo saznali kasnije za večerom. ‘Svi ste kažnjeni s tjednom plaćom.’ Pa smo svi pretpostavili da ni konj nije pobijedio. Ipak, svi smo se tome dobro nasmijali.”

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo