JEDAN OD NAJBOLJIH NOGOMETAŠA SVIH VREMENA U JAKO LOŠEM STANJU: / 'Ne izlazi iz kreveta 24 sata, polako klizi u smrt'

Image
Foto: Profimedia

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka,

2.11.2020.
15:49
Profimedia
VOYO logo

Legendarni njemački golgeter Gerd Mueller pati od demencije i njegovo stanje je vrlo ozbiljno, tvrdi njegova supruga Uschi.

"Gotovo je 24 sata u krevetu, ima samo rijetke trenutke budnosti i polako klizi u zagrobni život dok spava", kazala je Muellerova supruga u dirljivom svjedočenju koje je objavio dnevni list Bild. Gerd Mueller je zadnjih pet godina ​​u specijaliziranoj ustanovi pokraj Muenchena u kojoj sada živi i u kojoj će u utorak proslaviti 75. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad strašan strijelac

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayern europski naslov.

"Zahvaljujući njegovim ciljevima Bayern Munchen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u povijesti Bayerna iz Münchena. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mülleru za 100 godina", rekao je njegov bivši suigrač i prijatelj Franz Beckenbauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bombarder" je bio najbolji nogometaš Europe 1970. godine, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo