JEDAN OD AKTERA ČUVENOG FINALA SP-A PRISJETIO SE ZIDANEOVOG POTEZA: / 'Šokirao me, surađivali smo u Juveu i dobro ga poznajem'

Image
Foto: AFP

Nitko nije očekivao da bi Francuz mogao tako reagirati

3.4.2020.
8:49
AFP
VOYO logo

Bivši talijanski izbornik MarceloLippi ovih dana krati vrijeme gledajući utakmice sa Svjetskog prvenstva 2006. kojeg je osvojila njegova Italija.

“Gledam utakmice sa SP-a 2006., ali i sva finala u kojima sam sudjelovao kao trener. U nekima sam imao sreće u nekima nisam, ali sudjelovanje u finalima uvijek je korak naprijed u bilo čijoj karijeri. Poraz koji mi je ostavio gorak okus je bio onaj u finalu Lige prvaka 2003. u Manchesteru, kada smo na penale izgubili od MIlana”, kazao je Lippi. Vrhunac karijere mu je pak bilo osvajanje svjetskog prvenstva s Italijom tri godine kasnije kada su slavii nakon penala. U tom susretu Zidane je zaradio crveni zbog šokantnog napada na Materazzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

China's coach Marcello Lippi looks on during the 2019 AFC Asian Cup quarter-final football match between China and Iran at the Mohammed Bin Zayed Stadium Stadium in Abu Dhabi on January 24, 2019. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

“Bio sam jako zapanjen njegovim ponašanjem. Surađivali smo u Juventusu. On je izvanredna osoba, jako je skroman i inteligentan”, kazao je Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je završeno rezultatom 1-1. U raspucavanju s bijele točke Talijani su bili precizni svih pet puta, a posljednji pogodak dao je Fabio Grosso.

“Gledao sam tu utakmicu valjda 20 puta i uvijek je emotivno doživljavam. Odabrao sam Grossa da posljednji penal jer su svi najbolji izvođači već bili na listi. Već je protiv Australiije bio posljednji izvođač, a zabio je i protiv Njemačke u produžetku. Rekao sam mu: ‘Ti si čovjek za završnice, tako da ćeš ti izvesti peti penal’. Nije mogao vjerovati, ispričao je Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo