VRLO ZANIMLJIVA METODA / Je li ovo budućnost poslovanja u nogometu? Messi je dijelom plaćen i kriptovalutom, evo o čemu se točno radi

Image
Foto: Profimedia

PSG je u svom priopćenju objavio da su fan tokeni uključeni u njegov 'paket dobrodošlice'

12.8.2021.
12:09
Profimedia
VOYO logo

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi je za prelazak u francuskog prvoligaša PSG plaćen i kriptovalutom fan tokenima. Messi (34) je napustio Barcelonu u kojoj je proveo 21 godinu i u utorak potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om uz opciju produljenja na još godinu dan.

PSG je u svom priopćenju objavio da su fan tokeni uključeni u njegov "paket dobrodošlice". Klub nije otkrio o kojem se postotku fan tokena radi, ali je dodao da ih je Messi dobio "u velikom broju". Klub također nije otkrio sve financijske pojedinosti ugovora s Argentincem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fan tokeni su tip kriptovalute koja omogućuje vlasnicima da glasuju uglavnom u manje važnim odlukama vezanim za njihov klub. Među klubovima koji su pokrenuli tokene ove godine su engleski prvak Manchester City i prvak Italije Milan.

Image

Primjećeno pojačano trgovanje

Poput bitcoina ili drugih digitalnih valuta, s fan tokenima se može trgovati na burzi. Također poput drugih kriptovaluta imaju tendenciju divljih skokova cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je objavio da je primjećeno pojačano trgovanje među navijačima s fan tokenima nakon najave Messijevog dolaska.

"Šuškanja oko zadnjih transfera u klub uzrokovala su porast u interesu za PSG-ove fan tokene s trgovinom koja prelazi 1.2 milijardi dolara u danima koji su prethodili dolasku", navodi se u priopćenju pariškog kluba. Cijena fan tokena je u tjednu prije Messijevog dolaska porasla sa 29 na 44 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo