JE LI OVAJ LIVERPOOL NAJBOLJA MOMČAD U ENGLESKOJ IKAD? / 'Stvarno su impresivni, prava su mašina, ali...'

Image
Foto: Profimedia

Za komentar fenomenalne Liverpoolove sezone nazvali smo bivšeg hrvatskog napadača Branka Strupara, koji je od 1999. do 2003.

26.6.2020.
10:54
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Liverpoola u četvrtak su i matematički osvojili naslov engleskog prvaka sedam kola prije kraja Premiershipa, prvi nakon 30 godina, a do njega su stigli na uistinu impresivan način.

Image
NAJVEĆA IKONA REDSA OTKRILA TAJNU SENZACIONALNOG USPJEHA: /

'Ako toga nemate nikada ništa nećete osvojiti, a Liverpool to sad ima'

Image
NAJVEĆA IKONA REDSA OTKRILA TAJNU SENZACIONALNOG USPJEHA: /

'Ako toga nemate nikada ništa nećete osvojiti, a Liverpool to sad ima'

Liverpool je s 86 bodova ostao 23 boda ispred branitelja naslova Manchester Cityja, čime je i teoretski osigurao svoj prvi naslov prvaka otkako je osnovana Premier liga (1992.). 'Crveni' su posljednji naslov osvojili davne 1990. godine, a od tada su pet puta završavali prvenstvenu utrku na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromna dominacija

Povodom toga nazvali smo umirovljenog hrvatskog napadača koji je igrao za belgijsku reprezentaciju Branka Strupara, koji je od 1999. do 2003. godine bio član engleskog Derby Countyja i ima veliko iskustvo igranja na Otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP PHOTO / BELGA / ROBERT VANDEN BRUGGE

Branko Strupar (desno)

"Potpuno zasluženo su osvojili s takvom razlikom na vrhu. Bili su dominantni od početka i na kraju osvojili sedam kola prije kraja s ogromnom prednosti na vrhu što dovoljno govori o svemu. Meni je jako drago da su osvojili i drago mi je što se sezona uopće nastavila nakon krize s koronavirusom", rekao nam je Strupar na početku razgovora.

Najbolji ikada?

Nakon što su Redsi osvojili titulu na tako dominantan način, počela se voditi rasprava je li momčad Jurgena Kloppa najbolja koja je ikad igrala u Engleskoj i kako bi prošla u utakmicama s nekim drugim velikim ekipama iz prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći jesu li najbolji. Sjećam se Fergusonovog Uniteda, Wengerovog nepobjedivog Arsenala (momčad koja je 2003.'04. osvojila naslov bez poraza op.a.) i tu su negdje s njima. To su sve sjajne momčadi, ali teško je reći je li jedna bolja od druge", diplomatski je poručio Strupar.

Što će Lovren?

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren od 2014. godine je član Liverpoola i s Kloppovom momčadi u posljednjoj godini osvojio je Ligu prvaka i Premier ligu, no već je prije nekog vremena izgubio mjesto u startnoj postavi i često ga se povezuje s transferom u neki drugi klub, najviše se pisalo o talijanskom velikanu Romi, u sljedećem prijelaznom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Harry Marshall / PA Images

Dejan Lovren

Strupar je svjestan da je srebrni Vatreni u jako zahtjevnoj poziciji i da je teško procijeniti što bi bilo najbolje za njega.

"Stvarno ne znam što bi mu bilo najbolje. Liverpool je prava “mašina” i ima izvrsne igrače u cijeloj momčadi pa i obrani. Tu je Van Dijk, koji je nedodirljiv, Gomez, Matip... Tko, zna, možda će nakon osvojene Lige prvaka i prvenstva sam odlučiti otići negdje drugdje, ali stvarno ne znam što bi mu bio najpametnije", zaključio je Strupar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo