NEVJEROJATAN PROPUST / Je li Dinamo teško oštećen protiv AEK-a? Vidin gol nije trebao biti priznat i to zbog dva razloga

Image
Foto: EUROKINISSI

Bivši igrač Plavih uništio je njihove snove o grupnoj fazi Lige prvaka, ali je to napravio s upitnom regularnosti

20.8.2023.
9:40
EUROKINISSI
VOYO logo

Sve do sučevog dodatka Dinamo je u Ateni vodio 2-0 i imao u rukama mjesto u doigravanju za Ligu prvaka da bi s dva pogotka u dodanom vremenu AEK izjednačio na 2-2 i tako došao na korak od plasmana u grupnu fazu elitnog europskog klupskog natjecanja. 

Image
POD ŠOKOM /

Dinamo se kasno u noći oglasio prvi put nakon drame u Ateni: 'Teško je pronaći prave riječi'

Image
POD ŠOKOM /

Dinamo se kasno u noći oglasio prvi put nakon drame u Ateni: 'Teško je pronaći prave riječi'

Josip Šutalo je doveo Dinamo u vodstvo u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog poluvremena, kad je prvi bio na odbijenoj lopti i iz neposredne blizine ju poslao u mrežu. U 65. minuti Dinamovu je prednost udvostručio Robert Ljubičić kad je sa sedam-osam metara svladao domaćeg vratara Stankovića, a nakon sjajnog dodavanja Brune Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj minuti sučevog dodatka je domaći kapetan Sergio Araujo smanjio na 2-1, što je utakmicu vodilo u produžetak. No, u desetoj minuti dodatka za domaću je momčad dosuđen kazneni udarac. Livaković je obranio udarac Levija Garcije, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Domagoj Vida i glavom ju poslao u mrežu za konačnih 2-2 i plasman AEK-a u doigravanje za Ligu prvaka.

Međutim, jutro nakon utakmice se piše o dva razloga zašto Vidin gol nije trebao biti priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo teško oštećen?

Naime, jasno je vidljivo da je Vida u trenutku kada je Garcia izveo jedanaesterac bio svojim tijelom u 16-ercu Dinama, a prema pravilima igre smije biti samo podlakticom.

Image

Čak i ako se ospori da je Vida prerano ušao u 16-erac i tako imao prednost nad Dinamovim igračima budući da je bio najbliže lopti pa je tako stigao doći prvi do odbijanca, gol koji je izbacio Plave iz Lige prvaka nije trebao biti priznat iz još jednog razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, trebalo je biti pet minuta sudačke nadoknade, a kazneni udarac je dosuđen čak četiri minute nakon isteka sudačke nadoknade. Kada već sudac nije ranije svirao kraj regularnog dijela vremena, morao je to napraviti odmah po izvođenju jedanaesterca.

Dakle, nije trebao dozvoliti igračima da dolaze na odbijanac, odnosno regularni dio utakmice je trebao završiti ili pogotkom s bijele točke ili Livakovićevom obranom, koja se i dogodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo