posljedice udara / Je li Casillasova karijera jučer završila? Doznali smo što misli hrvatski liječnik

Iker Casillas zabrinuo je nogometni svijet nakon jučerašnjeg kolapsa na treningu, a pokušali smo saznati kakve su šanse da ga opet vidimo na terenu s vratarskim rukavicama

2.5.2019.
20:10
VOYO logo

Legendarni 37-godišnji vratar Iker Casillas oporavlja se od srčanog udara koji je jučer doživio na treningu Porta. Ugrađena mu je premosnica, poruke podrške stižu iz cijelog svijeta, a uključili su se i hrvatski nogometaši. 

Iker je osjetio snažnu bol u prsima i legao na travnjak. Završio je na operacijskom stolu i zabrinuo nogometni svijet. A onda se javio iz bolesničkog kreveta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je ovdje pod kontrolom, strah je bio velik, ali snaga je ostala netaknuta. Hvala svima na porukama i brizi", napisao je na Instagramu.

"Dobro je, stabilno je i već pokazuje svoj uobičajeni humor. Miran je i u društvu obitelji. Spreman je napraviti prve korake u oporavku nakon ove medicinski ozbiljne situacije", otkrio je Portov liječnik Nelson Puga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulasku u bolnicu portugalski mediji snimili su Casillasovu suprugu, novinarku Saru Carbonero, a ispred i navijače Porta u kojem Casillas brani posljednje četiri sezone. 

"Želim mu brz oporavak. Ovo je iznad nogometa. On je čovjek i treba svu našu podršku", rekao je jedan Portov navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srčani udar, kaže hrvatski kardiolog iz KBC-a Zagreb, može se dogoditi svakome pa i  sportašu od 37 godina. I ne moraju ga uzrokovati samo stres ili loša prehrana. 

"Tu je isto tako i genetska predispozicija. Ali to može biti i čista biološka slučajnost da se, eto, njemu zapravo jednostavno u tom trenutku nešto ovako dogodilo", objasnio je dr. Boško Skorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No znači li to kraj profesionalne karijere?

"Ako nije veliko oštećenje, ako je riješen problem na krvnim žilama, on postupno rehabilitacijom i izlaganjem sve većim aktivnostima može na kraju i doći do faze da vidimo da ih podnosi i ako ih podnosi, znači on se može vratiti profesionalnom sportu. To je čisto individualno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz legendarnog španjolskog vratara su svi. Od Messija i Ronalda, Rafaela Nadala do Ivana Perišića i Luke Modrića. Jučer mu je pobjedu posvetio i rukometni klub Porto.

Oglasio se i Real Madrid u kojem je Casillas proveo 25 godina i osvojio 19 trofeja, uključujući i tri Lige prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Real Madrid želi svom vječnom kapetanu što skoriji oporavak i šaljemo mu svu hrabrost svijeta", pisalo je u objavi Kraljevskog kluba.

Za 18 dana proslavit će 38. rođendan. U dresu Španjolske postao je svjetski prvak i dvostruki europski prvak, a sada je pred njim ona najvažnija utakmica.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo