JANICA ZA NET.HR O POTEZU KOJI JE RAZBJESNIO ŠUKERA: / 'Zaprimili smo predstavku i pokrenuli postupak'

Image
Foto: PIXSELL
28.12.2017.
18:53
PIXSELL
VOYO logo

Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport koji vodi proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić pokrenula je postupak protiv HNS-a. Razlog postupka je neusklađenost statuta HNS-a s poslovnikom o radu Skupštine.

Upitali smo ju da nam prokomentira pokretanje sportske inspekcije protiv HNS-a, kao i da nam kaže je li postupak pokrenut zbog podnesene prijave ili zato što u "Središnjem državnom uredu" stvarno postoji sumnja u nepravilnosti u poslovniku o radu Skupštine HNS-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Inspekcijski postupci koji su u tijeku su tajni'

"Radi se o tome da sportska inspekcija grada Zagreba, sportska inspekcija središnjeg državnog ureda za sport ili sportska inspekcija u nekoj drugoj županiji, koje je pod uredima državne uprave, tj pod ministarstvom, kad zaprimi predstavku, ona izlazi na teren. Ne mogu komentirati inspekcijske postupke koji su u tijeku, oni su tajni. Kad završi postupak, onda ćete znati rezultate", diplomatski nam je odgovorila Janica Kostelić.

SUTRA DAN ODLUKE: Šuker i društvo navodno imaju lukav plan, Janica im poručila: ‘Svaka promjena u HNS-u je dobrodošla’

Vijest da je pokrenut postupak protiv HNS-a proširila se hrvatskim medijima, a pokretanje postupka sportske inspekcije može biti još jedan dokaz da nešto smrdi u HNS-u. Još prije je premijer Andrej Plenković svojim izjavama potvrdio da bi rad tog Saveza trebao biti transparentniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JANICA KOSTELIĆ O SPORTSKOJ INSPEKCIJI U HNS-U: ‘Uvijek postoji mogućnost da nešto nije u redu’

Plenković izjavom ukazao na nedemokratičnost u HNS-u

"Kada je riječ o HNS-u, u skladu je sa zakonom, ali je začahuren kad je riječ o mogućnostima kandidature. Ne mislim da je to osobito zdravo, jer se pokazalo da je bilo i drugih kandidata koji su pokazali interes. Vjerujem da će se morati prozračiti HNS u razdoblju koji je pred nama”, kazao je Plenković.

Kako bilo, Dario Šimić, jedini Šukerov protukandidat u kampanji za predsjednika HNS-a, zajedno sa svojim timom u sastavu Mario Stanić, Goran Vlaović i Stipe Pletikosa, nije se uspio kandidirati za izbore za predsjednika HNS-a jer nije skupio najmanje devet glasova županijskih nogometnih saveza, odnosno zato što je Davor Šuker dobio podršku od najmanje 14 Saveza, što je bilo dovoljno da Šimića izbaci iz utrke i postane jedini kandidat za šefa HNS-a na izbornoj Skupštini IO HNS-a 22. prosinca ove godine u zagrebačkom Sheratonu, na kojoj je izabran po drugi puta za predsjednika Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAOS U SHERATONU: Šuker izabran za predsjednika, hajdukovci tvrde da je Skupština nelegalna

JE LI OVO KLJUČNI DOKAZ DA JE SKUPŠTINA NELEGALNA: ‘Strahujem li da će Sportska inspekcija poništiti izbore?’

Šimić prodrmao HNS svojom kandidaturom

No, unatoč nemogućnosti kandidature, Šimić je zajedno sa svojom ekipom ukazao na određene nepravilnosti u hrvatskom nogometu, prokazao kako diše velika većina hrvatske nogometne javnosti, natjerao Davora Šukera da pokaže kakvim se trikovima aktualna vladajuća garnitura služi(la) u Šukerovoj kampanji, o čemu više možete pročitati –OVDJE.

Šimić je sportskoj inspekciji prijavio sumnju da je Skupština HNS-a nelegalna. Državna tajnica za sport Janica Kostelić je, nakon toga, pokrenula i postupak protiv HNS-a. U Statutu HNS-a, koji je Skupština nogometnog saveza donijela 5. lipnja ove godine, stoji da će se svi opći akti saveza uskladiti s odredbama statuta u roku od 90 dana od dana ovjere nadležnog ureda državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janica Kostelić: 'Svaka promjena u HNS-u je dobrodošla'

Taj rok prošao je 25. studenoga, no Poslovnik o radu Skupštine navodno nije usklađen s novim statutom premda su iz HNS-a priopćili da su sve napravili po propisima.

Pokretanje sportske inspekcije jako je naljutilo društvo iz Hiltona koje je u priopćenju istaknulo"kako su pojedinci, kao i dio medija, spremni pokušati utjecati na institucije države u ostvarivanju vlastitih interesa", a na Plenkovićeve izjave o začahurenosti u Savezu Šuker poručuje "kako se politika ne bi smjela miješati u sport." Janica Kostelić je, pak, na sve to izjavila je da je svaka promjena u HNS-u dobrodošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo