NAPUSTIO EUROPU / Bio je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, pobunio se protiv Kovača, a sad ide igrati na Bliski istok

Image

Odšteta i trajanje njegovog ugovora nisu javno objavljeni

22.9.2021.
19:00
VOYO logo

Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez (30) napustio je redove Evertona i karijeru će nastaviti u katarskom klubu Al-Rayyan.

Trajanje ugovora i odšteta nisu objavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost 30-godišnjeg veznjaka u Evertonu je izgledala neizvjesno nakon što je momčad napustio Carlo Ancelotti, a stigao Rafa Benitez. Otkako je Španjolac preuzeo momčad, Rodriguez nije zaigrao niti minute i bilo je jasno kako će potražiti novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lutanje po posudbama

Kolumbijac je stigao u Everton u rujnu 2020. kako bi pokušao oživiti svoju karijeru nakon što je ostao bez mjesta u momčadi Real Madrida, a nije se uspio nametnuti niti u Bayernu. Prošle sezone je u dresu kluba sa Goodison Parka u 26 susreta zabio šest golova i upisao devet asistencija.

Tijekom karijere igrao je i za Envigado, Banfield, Porto i Monaco. Njegov transfer iz Porta u Monaco iznosio je 45 milijuna eura, a samo godinu dana kasnije prodan je Real Madridu za 80 milijuna eura što je tada bio četvrti najveći transfer u povijesti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci ga nisu htjeli

No, Kolumbijac se baš i nije najbolje snašao na Santiago Bernabeu. U prve četiri sezone odigrao je 117 utakmica i zabio 36 golova u svim natjecanjima. Real ga je potom 2017. godine poslao na posudbu u Bayern, ali se ni tamo Rodriguez nije iskazao.

Image
Foto: Profimedia

U dvije sezone odigrao je za Bavarce 67 utakmica i zabio 15 golova u svim natjecanjima. Više nego po igrama ostao je upamćen kao jedan od igrača koji su poveli pobunu protiv tadašnjeg trenera Nike Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern ga je na kraju vratio Realu, a "Kraljevski klub" potom "utopio" Evertonu. Karijeru će sada nastaviti u katarskom Al-Rayyanu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo