'Ja nisam ni blizu bogat da bi si mogao priuštiti tako skupu igračku!'

'Koliko mogu procijeniti, mislim da tako nešto u Hrvatskoj ne postoji.

20.12.2012.
15:30
VOYO logo

Posljednjih se mjeseci u javnosti aktualizirala priča kako će najveći dioničar Hajduka, Jako Andabak, preuzeti klub i izvući ga iz krize. No, taj proces neće tako brzo teći, Hajduk je u krizi, a ovaj poslovni čovjek koji je bogatstvo stekao u poslu s osiguranjem, ima drugačije planove.

"Proračun za 2013. godinu je 42 milijuna kuna za operativne troškove i još 30 trebamo stvoriti da bismo vratili kredit. Nekad je bio 120 milijuna. Smatramo da u 'okviru 42' možemo realizirati sve što nam je nužno da poslujemo i kvalitetno radimo, na taj bismo način došli u poziciju da klub privređuje koliko troši. Čak se može dogoditi, a i dogodit će se, da prihodi budu i veći od toga, to će biti u funkciji daljnjeg razvoja, prije svega akumuliranja sredstava kako bi se moglo još više investirati u stvaranje novih igrača", izjavio je Andabak za Sportske novosti i dodao kako je dug Hajduka uz 30 milijuna kuna nedavno dignutog kredita dodatnih 20 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andabak tvrdi kako nikad nije imao plan postati većinski vlasnik Hajduka.

"Nisam. Nikada. Bila je u jednom razdoblju ideja 5-6 najvećih malih dioničara, za to je osnovano i posebno poduzeće, da sudjelujemo u procesu daljnje privatizacije. To se nije dogodilo, teško je usuglasiti sve interese, od vijećnika Grada koji je odlučivao, do gospodarstvenika od kojih su neki došli u poslovne probleme, tako da se priča prilično izmijenila. Ne smatram to nužnim, niti da je to jedini put za uspjeh Hajduka. U ovom trenutku nije aktualno, ali će sigurno u daljnjim vremenima dodatna privatizacija doći ponovno na dnevni red".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je poiručio kako nitko u Hrvatskoj nema dovoljno novca kupiti tako skupu igračku kao Hajduk.

"Koliko mogu procijeniti mislim da tako nešto u Hrvatskoj ne postoji. Ja sigurno nisam ni blizu toga i ne mogu si priuštiti tako skupu igračku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo