'PROFESOROVE' ZAMISLI / Jakirović koristi reprezentativnu stanku na najbolji način: Povukao neobičan, ali ne i neočekivan potez

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Aktualni hrvatski prvak loše je ušao u sezonu stoga ne treba čuditi što koriste svaki mogući trenutak za poboljšavanje igre

8.9.2023.
10:14
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je loše ušao u sezonu. U Europi su dva puta izgubili "dobivene" utakmice i to obje na gostovanju, u Grčkoj u 3. pretkolu Lige prvaka protiv AEK-a i u Pragu u play-offu Europske lige protiv Sparte. Zvona za uzbunu još ne zvone na Maksimiru, ali bi mogla uskoro, a to je shvatio i Sergej Jakirović.

Image
Senzacija iz Maksimira /

Dinamo dodao gas: Na korak je do najvećeg pojačanja

Image
Senzacija iz Maksimira /

Dinamo dodao gas: Na korak je do najvećeg pojačanja

Forma iz Europe se oslikala i na HNL pa tako aktualni prvak zaostaje za vodećim Hajdukom pet bodova, ali ima i utakmicu manje. Nije to Dinamo kakav smo gledali prošle sezone, ali to je zapravo i logično budući da su otišli igrači koji su godinama bili nositelji igre. Nakon što su otišli Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec u momčadi Plavih ostale su nepopunjene "rupe". Da je Dinamo ostao i bez Brune Petkovića, tko zna bi li se na Maksimiru uopće igralo europsko natjecanje ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačanja koje je doveo Igor Bišćan za vrijeme svog mandata, a koja su trebala zamijeniti spomenuti trojac koji je otišao, kod Jakirovića se i nisu baš naigrala. Robert Ljubičić ima prednost nad Bogdanom Mykhaylichenkom na lijevom beku, Maxime Bernauer je zakucan za klupu, a Takuro Kaneko dobiva minutažu na kapaljku, ako je uopće dobije.

Doveo je Jakirović i neka svoja pojačanja, pa su tako na Maksimir stigli Tibor Halilović, Joaquín Sosa i Gabriel Vidović, a s posudbe iz Lokomotive se vratio i Sandro Kulenović. Kulenović nije jedini Kranjčevićevu zamijenio Maksimirom ovo ljeto, ali su Luka Stojković i Lukas Kačavenda morali na operaciju te na njih Dinamo neće moći računati nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš ulazak u sezonu, brojna nova pojačanja od kojih poneki ni ne igraju i negativan trend gubljenja "već dobivenih utakmica" svakako su razlog za brigu stoga je Jakirović odlučio povući neobičan, ali ne i neočekivan potez. Dinamo je, naime, objavio da će odigrati prijateljsku utakmicu s Goricom na Maksimiru za vrijeme dok traje reprezentativna pauza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, utakmica će biti zatvorena za javnost. Jakirović zasigurno želi isprobati nove pridošlice na Maksimir, a možda šansu dobiju i igrači koji su ove sezone utakmice redovno gledali s klupe.

Fantastične borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo