RASKID UGOVORA / Nekad velika zvijezda Dinama napušta klub bez odštete

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Donedavni je maksimirski krilni napadač u Dinamo stigao u siječnju 2018. godine

30.6.2021.
10:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

GNK Dinamo i Izet Hajrović sporazumno su raskinuli ugovor. Hajrović će nogometnu karijeru nastaviti u grčkom Arisu iz Soluna, objavio je maksimirski klub na svojim službenim stranicama.

"Izete, hvala na puno lijepih trenutaka tijekom boravka u Dinamu. Puno sreće u nastavku karijere!", poručio mu je Dinamo na odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI SE VRATITI NA 'OTOK'? /

Slaven Bilić je favorit za preuzimanje kultnog engleskog kluba

Image
HOĆE LI SE VRATITI NA 'OTOK'? /

Slaven Bilić je favorit za preuzimanje kultnog engleskog kluba

Nekad junak

Donedavni je maksimirski krilni napadač u Dinamo stigao u siječnju 2018. godine, a u plavom dresu osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske, dva trofeja pobjednika Hrvatskog kupa i jedan superkup. Odigrao je 87 službenih utakmica, a pritom je postigao 14 golova. Igrao je u Ligi prvaka i Europa ligi s Dinamom, a izdvojit ćemo fantastičnu sezonu 2018/19. kada je sa svojim suigračima izborio povijesno proljeće u Europi.

Upravo je njegovim pogotkom i otvorena europska sezona koja je zaključena povijesnim plasmanom u osminu finala Europa lige. U pobjedi protiv Hapoela iz Beer Sheve s 5:0 Hajrović je volejem ljevicom iz okreta od 180 stupnjeva efektno zakucao loptu u bliži donji kut za 1:0, da bi kasnije izravno sudjelovao kod još dva gola za najavu velike sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majstor za Europu

Zabio je kasnije i u uzvratu, u nastavku sezone bio dvostruki strijelac u velikoj pobjedi protiv Fenerbahçea u Zagrebu s 4:1 na otvaranju grupne faze natjecanja, zatresao mrežu Anderlechtu u Bruxellesu s bijele točke... Tko zna, da mu je, uz sjajnu teledirigiranu asistenciju Mislavu Oršiću za izjednačenje protiv Younga Boysa u Bernu, „fortuna“ bila barem malo naklonjena, plavi su već tada mogli završiti i u Ligi prvaka. No, i u Bernu, a potom i u uzvratu u Zagrebu Hajrović je pogodio – gredu. Njegova uloga, a naposljetku i asistencija Emiru Dilaveru iz slobodnog udarca za vodstvo 2:0 protiv Viktorije iz Plzeňa povukli su plave prema konačnoj pobjedi i plasmanu u osminu finala Europa lige.

Na domaćoj sceni, između ostalih, pamtimo i vodeći gol u pobjedi protiv Hajduka s 3:1 na zatvaranju sezone i proslavi naslova prvaka 2019. godine. Pamtimo i vodeći gol u pobjedi protiv Rijeke s 3:0 u polufinalu Kupa na putu do osvajanja pokala. Gol Rudešu „škaricama“ s vrha peterca između četvorice braniča, efektan pogodak Slavenu Belupu s 25 metara u bliže rašlje, samo neke sekvence koje ćemo pamtiti iz Hajrovićeve sjajne maksimirske epizode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo