IZBORNIK TENISAČA O KATASTROFALNOM REZULTATU S RUSIJOM: / 'Pomogao sam koliko sam mogao, poraz u parovima nismo očekivali'

Image
Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Škugor je postao izbornik nakon što je savez dao otkaz Željku Krajanu.

19.11.2019.
12:28
JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia
VOYO logo

Privremeni izbornik hrvatske teniske reprezentacije Franko Škugor (32) istaknuo je kako igrači i on nisu očekivali poraz 0-3 od Rusije na startu natjecanja u skupini B Davis Cupa, dodavši kako će nakon "teškog dana" dati maksimum u srijedu protiv Španjolske.

"Bilo je, naravno, drugačije u odnosu na igranje, u odnosu na ono na što sam navikao dosad. U nekim trenucima sam poželio uskočiti u teren”, rekao je na konferenciji za medije u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto Krajana

Škugor je preuzeo mjesto privremenog izbornika uoči dolaska u Madrid nakon što je savez dao otkaz Željku Krajanu.

“Pokušao sam se staviti u perspektivu igrača i pomoći im iz svog kuta, savjetima, najviše što sam mogao. Rekao sam im ono što bih rekao i samome sebi u takvoj situaciji. Pomogao sam im koliko sam mogao. Bio je to zaista težak dan za nas. Poraz od 0-3 nismo očekivali, nadali smo se da će da bolje proći”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neočekivan poraz

Škugor je istaknuo kako je Gojo odigrao solidan meč s obzirom da je igrao prvi put u Davis Cupu. Za Ćorića je istaknuo kako je pao fizički u trećem setu i to vjerojatno zbog viroze, dodavši kako nije očekivao poraz Ivana Dodiga i Nikole Mektića u parovima.

“Nažalost, izgubili smo u parovima, što nismo očekivali, ali moramo reći da su Rublev i Hačanov odigrali jako dobro taj meč. Servirali su dobro, nisu nam davali velike šanse," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci favoriti

Hrvatska, koja u Madridu brani naslov, sada se nalazi u teškoj situaciji jer će u srijedu igrati s domaćinom Španjolskom.

“Ne ovisimo više o sebi. No bez obzira na današnji rezultat Rusije i Španjolske, mi ćemo dati sve od sebe protiv Španjolske. U susretu koji neće biti nimalo lagan. Za mlađeg Bornu je bitno da stekne što veće iskustvo, a za sve nas da iz ove situacije izvučemo maksimum, pa što bude”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo