IZBORNIK OTKRIO MALO POZNATE DETALJE IZ BOGATE KARIJERE: / Zašto se mučio i nije igrao u Liverpoolu - 'Moram biti iskren'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Priznao je Bišćan kako mu je u Liverpoolu bilo sjajno, ali otkriva i zašto nije previše igrao

13.4.2020.
8:48
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni izbornik mlade hrvatske reprezentacije, Igor Bišćan, obavio je prije 20 godina najveći transfer u svom životu, prešao je iz Dinama u Liverpool, a tim su povodom iz njegova bivšeg kluba odlučili napraviti razgovor s njim. Bišćan je tada imao 22 godine i stigao je na zimu 2000. godine za 5.5 milijuna funti.

Priznao je Bišćan kako mu je u Liverpoolu bilo sjajno, ali otkriva i zašto nije previše igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je tada pregovarao s nekim klubovima i mislio sam da će me Ajax kupiti jer sam bio u Amsterdamu. Ali kada je Liverpool poslao ponudu to je bilo to. Bila je to najbolja ponuda za mene i Dinamo. Tada nisam bio svjestan veličine kluba i iskreno, tada nisam znao koliko je potpis za Liverpool velika stvar", rekao je Bišćan.

Image

Igor Biscan of Liverpool looks at the ball during Champion's League quarter final second leg football match against Juventus in Turin's Delle Alpi Stadium 13 April 2005., Image: 16526076, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FILIPPO MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Nije mu bilo lako

Bišćan je po dolasku odmah počeo igrati i kaže kako mu je to bilo odlično, ali da se isto tako mučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da sam odigrao 3. prosinca zadnju utakmicu za Dinamo a tjedan dana kasnije igrao sam protiv Ipswicha. U prvih 4,5 utakmica osjećao sam se dobro, ali intenzitet igre i fizički napor je bio puno veći nego li sam navikao u Hrvatskoj. Mučio sam se i boljela su me leđa, ali ne možeš se žaliti kada dobiješ takvu priliku", smatra Bišćan.

Priznaje i kako kasnije jednostavno nije bio dovoljno dobar... "Bit ću iskren, nisam bio dovoljno dobar. Trebalo mi je neko vrijeme da se adaptiram i pronađem svoje mjesto. Trebao sam promijeniti svoje razmišljanje o igri i onda je sve sjelo na svoje mjesto", kazao je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

18.11.2019.,Velika Gorica - Gradski stadion Velika Gorica, kvalifikacijska utakmica U-21 izmedju Hrvatske i Ceske. Igor Biscan Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Čudo u Istanbulu

Premda nije igrao u povijesnom finalu u Istanbulu kada je Liverpool osvojio Ligu prvaka u ludoj utakmici s Milanom, Bišćan kaže kako mu je ta sezona bila najbolja u karijeri.

"Mislim da je ta sezona 2004./05. bila jedina gdje sam zaista igrao na maksimumu svojih mogućnosti, bar sam tako mislio...Naravno da želiš da tvoja momčad pobijedi u možda najvećoj utakmici na svijetu, ali ako ne igraš u finalu naravno da si razočaran. Ali taje utakmica bila prevažna za bilo kakva sebična razmišljanja", objansio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samom finalu i slavlju nakon toga kaže...

"Finale je bilo ludo, taj posljednji penal...sve je teško objasniti. Ta je sama utakmica posebna priča i najčudesnija, ali cijela je sezona bila posebna. Mučili smo se i nije izgledalo da ćemo proći skupinu, ali kada smo to napravili odjednom smo bili čvrsti i činilo se da nas nitko ne može pobijediti. Slavlje na stadionu i u hotelu kasnije, na ulicama, to je zaista teško objasniti. Sve mi je u magli, ali bilo je zaista emocionalno, nevjerojatno", zaključio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo