IZBORNIK NIGERIJE MORAO ODGOVORITI NA TVRDNJU NJEGOVOG PRETHODNIKA DA JE MIKEL BOLJI OD MODRIĆA: / 'Pa svi znaju tko je Luka..'

Image
Foto: AFP/Screenshot

Susret protiv Nigerije za Vatrene će biti od iznimne važnosti

5.5.2018.
10:40
AFP/Screenshot
VOYO logo

Do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji protiv Nigerije, ostalo je nešto manje od mjesec i pol dana.

ARGENTINSKI IZBORNIK PRELOMIO: Messi će s ovim suigračima prijetiti Daliću, napad izgleda zastrašujuće s potvrđenim dvojcem

Susret protiv neugodnog afričkog predstavnika za Vatrene će biti od iznimne važnosti. Svi dobro znamo što tri boda znače na otvaranju turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Nigerian national football team German head coach, Gernot Rohr is tossed in the air by players after the FIFA World Cup 2018 qualifying football match between Nigeria and Zambia in Uyo, Akwa Ibom State, on October 7, 2017. / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI

Važno je natjecanje započeti pobjedom

Drugačije je kad se natjecanje započne pobjedom. Tri boda ti daju krila i optimizam za dalje, a preskočio si već jednu prepreku i to uspješno.

U slučaju poraza, voda ti uđe u uši, ustali se nervoza, a o pritisku medija da i ne govorimo. Nigerijski izbornik Gernot Rohr (64) da je intervju za Sportske novosti u kojem je kazao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utakmica na svakom turniru je jako bitna, to je točno. Međutim, jednako su važne i preostale dvije. Sjećate se, Španjolska je prije osam godina izgubila prvu utakmicu, na kraju je bila svjetski prvak. Također, bilo je slučajeva da reprezentacije pobijede u tom prvom dvoboju, a onda ispadnu. Mi razmišljamo na način da imamo najmanje tri utakmice na turniru i želimo sve tri odigrati što bolje te se plasirati u drugi krug".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je bolja i opasnija nego prije četiri godine'

Gernot Rohr, nadalje, ističe kako će sve tri utakmice u skupini D za Nigeriju biti teške i zahtjevne...

"Ne gledam to tako, nema razlike. Bit će sve tri utakmice teške i zahtjevne. Recimo, Argentina. Jedva se plasirala na Svjetsko prvenstvo, međutim, Argentina će rasti, biti bolja i sigurno nitko nema pravo otpisati Argentinu s popisa favorita za naslov prvaka", rekao je Rohr i prokomentirao reprezentaciju Hrvatske i dvoboj protiv naše izabrane vrste:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić vs Jan Obi Mikel

"Hrvatska je odlična momčad, u kojoj dominira nekoliko veznih igrača ponajboljih na svijetu. Također, to je jedna vrlo iskusna reprezentacija. Po meni, vaša reprezentacija puno je bolja i opasnija nego prije četiri godine u Brazilu, igrači su iskusniji i zreliji. Očito je da je Hrvatska u dvoboju protiv nas utakmici čisti favorit", jasan je bio Rohr i osvrnuo se na usporedbu Luka Modrić - Jan Obi Mikel. Naime, Rohrov prethodnik na klupi Nigerije Samson Saisa jasno je kazao da je Obi Mikel bolji igrač od Luke...

"Ne bih ja uspoređivao igrače, govorio sam samo o Mikelu. Pa, svi znaju tko je Modrić. On je igrač svjetske klase koji igra na visokoj razini u jednom od najboljih klubova svijeta. Rekao bih to ovako, vjerujem da je Modrić Hrvatskoj ono što je nama John Obi Mikel", diplomatski je odgovorio Rohr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo