IZBORNIK JASNO PRECIZIRAO TRENUTAK NAKON KOJEG VIŠE NIJE BILO POVRATKA: / 'To nas je potpuno slomilo'

Image
Foto: Profimedia

Ipak, nada još postoji, ali primarno se mora svladati Francuska za tri dana

18.6.2019.
21:45
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaši suprotno očekivanjima otvorili su Euro do 21 godine izgubivši od Rumunjske s 1:4.

Image
GRAČAN POTVRDIO NAJGORU MOGUĆU VIJEST: /

'Nažalost, on je najvjerojatnije izgubljen do kraja Eura'

Image
GRAČAN POTVRDIO NAJGORU MOGUĆU VIJEST: /

'Nažalost, on je najvjerojatnije izgubljen do kraja Eura'

"Nismo očekivali ovakav poraz. Na početku utakmice bili smo impresionirani, primali smo brzo dva pogotka, kroz cijelu utakmicu smo imali mnogo tehničkih grešaka, nedostajalo je sigurnosti kod igrača u pas-igri. To sam govorio kad sam pričao o natjecateljskom nogometu i kontinuitetu naših igrača u klubovima. Nažalost, bilo je dosta ozlijeđenih igrača, pokušali smo to popraviti u ova dva tjedna, nažalost nismo uspjeli. Na današnjoj utakmici bez obzira na poraz bilo je i dobrih trenutaka, pogotovo kod 1:2. Međutim, treći pogodak nas je slomio. Nakon toga se više nismo mogli vratiti", kazao je izbornik NenadGračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je toga curilo na desnoj strani kod FilipaUremovića.

Uvijek radimo pritisak

"Razgovarali smo s Halilovićem o tome i na treningu da se trebamo stisnuti na strani, da ne dopustimo takve prodore. Halilović je dva-tri puta ispao pa su Rumunji to iskoristili i stvarali situacije, patio je i Moro, to svakako u fazi obrane nije bilo kvalitetno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rumunjska? Hagi je izuzetan igrač. Vidi se njegova kvaliteta, daje ton rumunjskoj igri, ali imaju i druge odlične pojedince. Zato i igraju već sedmorica za seniorsku reprezentaciju. Rumunjska je već u kvalifikacijama dokazala da se može nositi sa svakima, uključujući i Francuze i Engleze. Ovakvom agresivnošću može napraviti mnogo, ta je agresivnost bila ključ jer smo uvijek kaskali za Rumunjima. Potom su iskoristili sve naše pogreške", kazao je.

Ipak, nada još postoji, ali primarno se mora svladati Francuska za tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo uvijek euforični, uvijek radimo veliki pritisak. Na početku sam već kazao da je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na ovo natjecanje. Na ovom Europskom prvenstvu zaista su sjajne reprezentacije a pričao sam i o Rumunjima kao moćnoj vrsti. U svakom slučaju pokušat ćemo napraviti sve što možemo, dignuti se iz ovog poraza, izvući neke pouke. U sportu i poraz može biti pobjeda ako shvatiš na koji način se to dogodilo", završio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo