IVAN RAKITIĆ: / Dokapetan Vatrenih se prisjetio dana ponosa i odgovorio na pitanje do kada će igrati za Hrvatsku

Image
Foto: AFP

Rakitić je kazao zašto i dalje nastupa za reprezentaciju i otkrio zbog čega je ponosan

10.9.2018.
9:46
AFP
VOYO logo

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić još se jednom prisjetio najljepšeg ljeta u krugu izabrane vrste i osvajanja srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva. Pričao je za 24sata.hr i o onome što je uslijedio po povratku iz Rusije, o interesu Paris Saint-Germaina i svojoj odluci da i dalje bude na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću.

"Još nismo svjesni što smo napravili. Biti drugi na svijetu, to je pravo čudo. Kad s obitelji šećem Barcelonom, zaustavlja me puno ljudi, svi mi čestitaju na tom velikom uspjehu. Cijeli svijet je u finalu bio za nas, imam osjećaj da su se svi ujedinili u ljubavi prema našoj reprezentaciji, za nas je valjda navijalo 95 posto svjetske populacije. Naravno da se često sjetim tih utakmica i tih ruskih dana. Doista smo bili kao prava obitelj. Zbog toga i jesmo napravili ovakav rezultat. Disali smo kao jedan", govori Rakitić čija je mirnoća u udarcima s bijele točke odvela Vatrene u četvrtfinale i polufinale turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samouvjeren

"Dok sam prilazio izvesti te posljednje penale, razmišljao sam o svojoj obitelji, svojim bližnjima i svim našim navijačima. Bio sam jako siguran da ću zabiti, baš samouvjeren, i to oba puta. Nisam se dao smesti, nisam htio razmišljati o tome da bih mogao promašiti. Oba sam penala zabio mirno i sigurno, jednako kao i dan uoči tih utakmica na treningu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potaknut uspjehom sa suigračima iz reprezentacije Rakitić je prelomio odluku u korist ostanka u dresu izabrane vrste. Pred odlazak na Svjetsko prvenstvo govorio je i o mogućnosti da se od nje oprosti kao što su to napravili Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka i Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću iskren, mislio sam se oprostiti od reprezentacije. Pa ovo je bio idealan trenutak za mnoge od nas da se oprostimo. Drugi smo na svijetu i zbog toga je to bio idealan trenutak. I ja sam slično mislio, ali sam onda nakon dugog razmišljanja ipak prelomio. Ostat ću u reprezentaciji. Na kraju je presudilo srce. Ono mi je reklo da nastavim dalje sa svojom Hrvatskom. Nekoliko dana prije popisa za utakmice s Portugalom i Španjolskom nazvao sam izbornika i rekao mu kako na mene može i dalje računati. Do kada ću biti dio ‘kockastih’? Iskreno, to sad ne znam, idemo korak po korak."

Stoti nastup

Prvi sljedeći 'korak' utakmica je protiv Španjolske u Ligi nacija koja se u Elcheu igra u utorak. Bit će to stoti Rakitićev nastup za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako godine lete, već sam 11 godina u reprezentaciji. Velika je stvar dogurati do sto nastupa. Hvala svima koji su bili uz mene ovih godina u reprezentaciji. Od liječnika, ljudi u HNS-u, stožeru i svim izbornicima koji su me vodili. Ponosan sam zbog ovog ostvarenja. Bilo je puno dragih utakmica, ali vječno ću pamtiti svoj debi protiv Estonije i prvi gol, protiv Andore. Tad sam praktički još bio klinac, imao sam 19."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je na temu klupskog plana kazao:

"Neću o klubovima koji su me htjeli dovesti, ali istina je da je bilo mnogo ponuda. Na kraju sam sa suprugom i obitelji odlučio kako je najbolje da ostanem u Barceloni. Razgovarao sam i s predsjednikom kluba te zaključio kako sam ovdje proveo četiri prelijepe godine i da želim nastaviti. Igram za najveći klub na svijetu i ovdje želim biti još nekoliko godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo